Slobodna zona u mreži intermodalnog transporta Evrope

09. jul 2012. 10:53 Privreda Pirot Plus Online

Izgradnjom Intermodalnog terminala Slobodna zona Pirot ponudiće korisnicima niz novih pogodonosti, kaže u izjavi za Plus radio, Dragan Kostić,direktor Slobodne zone. Za realizaciju projekta izgradnje intermodalnog terminala minimalni rok je 5 godina i njegovom realizacijom će se pirotska zona priključiti budućoj mreži intermodalnog transporta Evrope, ističe Kostić.

-Na nedavno održanom sastanku u Francuskom gradu Klermonferanu, logistici „Mišlena“ predstavljen je plan Slobodne zone i Opštine Pirot na izgradnji Intermodalnog terminala u granicama Zone, gde je dobijena podrška ove grupe, kao budućeg korisnika terminala. To je važo, jer se neće odnositi samo na proizvodnju Tigar Tajersa, već podrazumeva sav transport ove multinacionalne kompanije na relaciji Evropa Bliski istko- istiće Kostić

Projekat podržava EU u cilju preusmeravanja prevoza roba na železnicu što će dovesti do uštede energije i očuvanja puteva. Pogodnosti rada Slobodne zone prezentovane su na svetskom skupu Slobodnih zona u Trstu kao i na Forumu o saradnji francuskih kompanija i firmi iz regiona koji je početkom jula organizovan u Bugarskoj.