Slobodna zona Pirot na privrednom forumu Jugoistočne Evrope u Sofiji

24. jun 2015. 12:54 Privreda Pirot Plus Online

Na privrednom forumu, održanom ove godine do 19. juna u Sofiji, učesnicima iz jedanaest zemalja Jugoistočne Evrope, uključujući i Tursku, predstavljene su investicione mogućnosti koje pruža Slobodna zona Pirot.

Teme foruma su bile usmerene ka ekonomskom ozdravljenju privrede u Jugoistočnoj Evropi, investicionim planovima, razvoju informaciono komunikacio proizvoda i razvoju „High-Tech“ parkova, promociju spoljne trgovine, značaju slobodnih i specijalnih ekonomskih zona, logistike, transporta, skladištenja i evropskim fondovima.

Na forumu je učestvovalo oko 600 učesnika kao i veliki broj visokih zvanica iz Bugarske i zemalja iz okruženja, predstavnici multinacionalnih kompanija, banaka, razvojnih agencija, programa EU i drugih.

Njegova Ekselencija Ambasador Srbije u Sofiji Vladimir Čurgus i prvi savetnik ambasade Aleksandar Milicevic, takođe su prisustvovali događaju.

Prezentacija koju je održao Dr Dragan Kostić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot, izazvala je veliko interesovanje prisutnih pre svega u delu investicionih mogućnosti koje pruža Slobodna zona Pirot i Srbija. Na forumu su uspostavljeni brojni kontakti i dogovoreni sastanci u cilju uspostavljanja saradnje oko budućih zajedničkih aktivnosti usmerenih ka unapređenju privrede i trgovine u Jugoistočnoj Evropi.

U okviru foruma je uspešno organizovan dogadjaj "Balkanski trgovinski most 2015" koji je imao za cilj da kreira platfotmu koja će omogućiti poslovne sastanke kupaca sa dobavljačima i proizvođačima iz Bugarske i regiona. Događaj je vodio rukovodilac sektora marketinga Slobodne zone Pirot Aleksandar Simonovic.