Slobodna zona Pirot dobitnik nagrade "Virtus"

18. januar 2014. 16:38 Privreda Pirot Plus Online

Svečano proglašenje dobitnika nagrade "Virtus" za 2013. godinu održano je u subotu, 18. januara, na ceremoniji u beogradskom hotelu "Hyatt".Nagrada za korporativnu filantropiju "Virtus" dodeljena je sedmi put za redom u 8 kategorija kompanijama i preduzećima koja su tokom 2013. godine na najdelotvorniji način doprinela opštem dobru, pružajući podršku neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

"Virtus" nagradu za doprinos na nacionalnom nivou dobila je "Naftna industrija Srbije" (NIS) za finansijsku podršku lokalnim zajednicama, u kojim NIS posluje kroz program društveno odgovornog poslovanja pod nazivom "Saradnja radi razvoja". Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici pripala je Erste banci za doprinos akciji "Veliko srce", a nagradu za malo i srednje preduzeće ponela je Slobodna zona Pirot. "Virtus" nagrada za dugoročno partnerstvo između profitnog i neprofitnog sektora pripala je "Telekom Srbija" za saradnju i partnerstvo sa organizacijom Dostignuća mladih u Srbiji, a "Delta holding" je dobila priznanje za doprinos socijalnom uključivanju za uređenje lokalnog inkluzivnog centra "Mesto susreta" u sklopu prvog Nacionalnog dana davanja. "Virtus" nagrada za najinovativniji projekat pripala je koncernu "Bambi" za akciju "Juhu! Igrališta", a nagradu za volontiranje ponela je Banca Intesa, koja kontinuirano sprovodi volonterske akcije u okviru korporativnog volonterskog programa "Intesa od srca".

Konkurs za "Virtus" nagradu organizuje "Trag Fondacija" (bivši Balkanski fond za lokalne inicijative) uz finansijsku podršku Evropske komisije i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) .