Slični problemi u svim opštinama

07. maj 2013. 12:05 Društvo Pirot Plus Online


Problem nezaposlenosti jedan je od problema mnogih opština, pa i opština pirotskog okruga. Aleksandar S. Ćirić, načelnik Pirotskog upravnog okruga, kaže da se sve opštine u okrugu suočavaju sa sličnim problemima i dodaje da očekuje pomoć države u rešavanju problema nezaposlenosti.


-Jasno je da se opštine okruga kao i ostale opštine u Srbiji susreću sa problemom nezaposlenosti i manjkom radnih mesta. Imamo i jednu opštinu IV kategorije, to je Babušnica. Moramo da se potrduimo da naprvimo sponu sa državom kako bi nam pomogla oko novih radnih mesta. U tom cilju Vlada Republike Srbije i Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu , u utorak 14. maja, u Nišu, organizuju skup na kome će učestovati predsednici oština u regionu, gde ćemo dobtii smernice kako da upotrebimo resore Vlade za eventualno dalju saradnju. Projekat nosi naziv ”Zaposlimo Srbiju” – kaže Ćirić.


Projekat je osmišljen tako da poveže lokalne samouprave i privrednike u dijaspori kako bi se doprinelo rešavanju problema nezaposlenosti, kao prioritetnom zadatku srpske privrede.


Ćirić je najvio i sastanak Saveta okruga do kraja meseca. Kad je reč o novim investicijama Ćirić kaže da je okrug neposredno pre praznika posetila privredna delegaicija i potencijalni kupac mlekare


-Neposredno pre praznika Pirotski okrug posetio je predsednik Privredne komore Miloš Bugarin, drAleksandar Perić savetnik predsednika Privredne komore i koordinator predsendika države za privredu juga Srbije, kao i Radoje Cvetić, vlasnik i direktor jedne od najvećih svetskih firmi za rashlađivanje koji posluje kako u zemlji tako i u inostranstvu. Posle prijema u Okrugu obišli su mlekaru i farme u okolini Pirota. Očekujem da se uskoro i nešto konkretnije pokrene – dodao je Ćirić.