Slavski kolači i razne kreacije od testa na 15. Danima hleba u Pirotu

31. oktobar 2023. 12:32 Društvo Pirot Plus Online

U organizaciji Mlekarske škole Pirot danas se održava tradicionalna manifestacija Dani hleba i sira na kojoj učestvuju učenici prehrambenih škola iz Srbije i jedne škole iz Bugarske.

Manifestacija se održava u holu Doma kulture Pirot.

Učenici ugostiteljskih smerova izložili su slavske kolače i brojne pekarske proizvode.

Pre izložbe, koja je takmičarskog karaktera, u pekarskoj radionici Mlekarske škole Pirot održano je takmičenje u izradi slavskih kolača.

Prilikom svečanog otvaranja prisutnima su se obratili direktor Mlekarske škole Pirot, Nenad Đorđević, Stefan Miljković iz Unije pekara i Miloš Colić, zamenik gradonačelnika.

Stefan Miljković je u svom obraćanju objasnio da Unija pekara predstavlja sponu između privrede i obrazovanja.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić istakao je da je hleb deo nacionalnog indentiteta, ali da se Pirot ponosi i kačkavaljem, što je dar Stare planine. Colić je čestitao Mlekarskoj školi 78. godišnjicu uz želju da se škola razvija i ima što više učenika.

Iskoristili smo priliku da razgovaramo i sa učesnicima manifestacije.

Indira Beriša, učenica Mlekarske škole u Pirotu, kaže da su učenici treće godine pripremili slavske kolače za ovu priliku.

Profesor ugostiteljskih predmeta škole u Lapovu, Džimi Sretenović, istakao je da već nekoliko puta učestvuju na ovoj manifestaciji i da im se dopada organizacija.

Na ulazu u hol Doma kulture posetioci su imali priliku da probaju i sireve koji se prave u Mlekarskoj školi Pirot.