Slavko Ilić: Počinje upis prvaka; Škola u Staničenju čeka upotrebnu dozvolu

01. april 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Danas, 01.aprila počinje upis u prvaka u sve osnovne škole na nivou cele Srbije. I u OŠ”Dušan Radović” danas zvanično počinje upis prvaka, rekao je direktor škole Slavko Ilić i dodao koja su sve dokumenta neophodna prilikom upisa.

- Za upis su potrebna dokumenta o završenom pripremnom predškolskom programu, izvod iz matične knjige rođenih i lekarsko uverenje, a o dodatnoj dokumentaciji koju treba da prilože mogu da se raspitaju telefonom ili da dobiju informacije ovde u školi, objasnio je Ilić.

Upis se obavlja kod sekretara, a onda se zakazuje kod pedagoške službe koja će nakon određenih testiranja dece formirati ujednačena odeljenja.

Pored toga, u toku su okružna takmičenja i direktor je istakao da je prošlog vikenda održano okružno takmičenje iz stranog jezika na kome je jedan od učenika njihove škole osvojio maksimalan broj poena.

- Imamo nekoliko učenika koji će sigurno ići, ali imamo i jednog učenika sa maksimalnim brojem poena. To posebno ističem jer je maksimalan broj poena osvojio mali broj dece u Srbiji, testovi su bili jako teški. Istog vikenda je održano i takmičenje iz tehničko – informatičkog obrazovanja i tu ima nekoliko učenika koji će ići na republičko takmičenje, a nešto ranije je održano okružno takmičenje i iz fizike, a i tu ćemo imati dva predstavnika škole, naveo je Ilić.

Sa druge strane, škola u Staničenju je pri samom kraju. Ono što je neophodno da bi se dobila još upotrebna dozvola je formiranje stručne komisije koja će pregledati svu dokumentaciju škole.

- Još treba nešto od učila nabaviti, a ono što mi kao investitori i izvođač radova treba da uradimo je da formiramo komisiju koja će primiti objekt. Dakle sve one papire koji se tiču vode, kanalizacije, struje, interneta, protivpožarne zaštite, komisija će sve to pogledati i nadamo se da ćemo posle toga početi sa upotrebom, kazao je Ilić.