Slaviša Stamenović: Imenovan stečajni upravnik, potrebno vreme za izmirenje dugova radnicima

18. avgust 2015. 11:30 Privreda Pirot Plus Online

Nad Preduzećem Industrije odeće Prvi maj AD otvoren je stečajni postupak, izjavio je za Plus radio i Portal Plus online Slaviša Stamenović, advokat. Nakon otvaranja stečajnog postupka precizirani su rokovi za prijavljivanje u stečajnu masu i određen je stečajni upravnik koji popisuje celokupnu imovinu.

- Sve će se prodavati od strane stečajnog upravnika. Mozaici u fabrici su nespoivi deo nepokretnosti za koju su vezani i ne mogu da budu prodavani, skulpture u gradu su privremeno postavljene i stečajni upravnik će ih popisati i raspisati oglas za prodaju, a Muzej, biblioteka, ambulanta i hotel Stadion su u vlasništvu Prvog maja i još uvek nisu prodavani, naveo je Stamenović.

Stamenović je objasnio da su do sada prodate 34 nepokretnosti u ime radnika, a radnici su postali vlasnici 5 nepokretnosti. Tako je iz stečajne mase izuzeto oko 100 miliona, a još 100 miliona će se prijaviti u stečajnu masu. Većina potraživanja su tzv. obezbeđeni poverioci, odnosno, upisani su kao obezbeđeni poverioci na celokupnoj imovini u Pirotu, rekao je Stamenović.