Skupština grada konstituisana, svih 56 odbornika položilo zakletvu. Za predsednika Skupštine izabrana Dragana Tončić

07. februar 2024. 12:06 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na današnjoj sednici, konstituisana je Skupština grada Pirota.

Sednici je na početku predsedavala Radmila Mančić, najstarija odbornica u budućem sazivu Skupštine.

Mandati su potvrđeni za 56 odbornika i to 29 sa liste "Aleksandar Vučić - Pirot ne sme da stane", 20 odbornika sa liste koalicije “Pirot protiv nasilja, Darko Božić, dr Žarko Todorović, Čedica Džunić, Glas Pirota, Najbolje za Pirot, Ekološki Ustanak-Ćuta”, pet odbornika liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" i dva odbornika liste “Ujedinimo Pirot - POKS - Zavetnici”.

 Svi oni su položili zakletvu.

Na predlog 35 odbornika lokalnog parlamenta za kandidata za predsednika Skupštine predložena je Dragana Tončić, odbornik iz redova liste "Aleksandar Vučić - Pirot ne sme da stane". Ona je bila i jedini predloženi kandidat.

Posle tajnog glasanja Dragana Tončić je imenovana za predsednicu Skupštine grada, na osnovu većine osvojenih glasova. Za nju je glasalo 35 odbornika, nije bilo glasova protiv. Za izbor predsednika Skupštine nisu glasali predstavnici koalicije "Pirot protiv nasilja".

U svom obraćanju Dragana Tončić je poručila da će se truditi da dostojanstveno, odgovorno i profesionalno obavlja svoju dužnost, u interesu građana Pirota.

Za zamenika predsednika Skupštine grada Pirota izabrana je Emilija Popović, iz redova "Aleksandar Vučić - Pirot ne sme da stane", koja je i u prethodnom sazivu Skupštine, obavljala ovu funkciju.

Javnim glasanjem za sekretara Skupštine grada, izabrana je Irena Kostić. 

Sednica je još uvek u toku.