Škola u Staničenju završena

25. februar 2015. 08:10 Društvo Pirot Plus Online

Izgradnja osnovne škole „Dušan Radović“ u Staničenju je završena. Prema rečima direktora škole, Slavka Ilića, ostaju još neke stvari da se urade da bi se dobila upotrebna dozvola.

- Radi se o priključku za internet i telefon, priključku za struju, priključak na vodovodnu mrežu zbog grejanja, a potrebno je i iz geodetske službe dobiti potvrdu da je sve to urađeno kako treba. Dakle, sve te stvari treba da se sklope da bi se dobila upotrebna dozvola, objasnio je Ilić.

Kada je u pitanju pravljenje balon hale koja je već neko vreme u planu, kao i ostali projekti koje nameravaju da urade, Ilić kaže da su već počeli sa pregovorima u Opštini. Kako je objasnio trenutno rade na tome da sve one škole koje su na sopstveno grejanje udju u projekat parnih kotlova.

- Nadam se i da ćemo od sredstva koja ostanu moći da radimo i balon halu. Treba i tu investiciju početi, a mi ćemo gledati da napravimo jedan idejni projekat u zavisnosti od para koje imamo i da već postavimo uslov za pravljenje projekta i pripreme za novi tender, rekao je Ilić.