Škola u Staničenju do kraja novembra

25. septembar 2014. 09:06 Društvo Pirot Plus Online

Na tender za izgradnju isturenog odeljenja OŠ ”Dušan Radovic” u Staničenju javile su se 4 firme. Slavko Ilić, direktor škole kaže da je Komisija u redovnom postupku izabrala firmu Domtera iz Ivanjice, kao najpovoljnijeg ponudjača. Vrednost radova je oko 10 I po miliona dinara, a očekuje se da radovi budu gotovi do proslave dana škole 29. novembra.

- Juče je počeo rok za žalbe koji će trajati 10 dana. Nadamo se da neće biti prigovora, kako bi smo radove završili u predvidjenom roku. Sredsva za izgradnju škole obezbedjena su u postupku eksproprijacije škole u Crnoklištu, koja je procenjena na 40 miliona dinara. Jedan deo tih sredstava iskorišćen je za zamenu stolarije u matičnoj školi, a najveći deo biće utrošen za izgradnju, uredjenje i opremanje nove škole u Staničenju, kaže Ilić.

Škola u Staničenju previdjeno je da ima oko 250 kvadratnih metara, osam učionica, sa jednom prostorijom za pripremni predškolski program. Ovo će biti osmogodišnja škola, dok će škola u Crnoklištu biti samo od prvog do četvrtog razreda. Za potrebe škole u Crnoklištu će biti adaptirane prostorije zadružnog doma. Deca iz ovih i okolnih sela trenutno školu pohadjaju u Crnoklištu.