Škola u Staničenju do kraja godine

11. septembar 2014. 08:28 Društvo Pirot Plus Online

Tender za izbor najpovoljnijeg izvodjača radova na izgradnji škole u Staničenju biće otvoren još nedelju dana. Slavko Ilić, direktor OŠ “Dušan Radović“ kaže da će, ukoliko se procedura sprovede bez dodatnih odlaganja, za izgradnju škole biti potrebna dva meseca.

- U najboljem slučaju, ukoliko ne bude bilo bilo kavih primedbi na postupak tendera, škola će biti završena početkom decembra. Do tada će se nastava odvijati u školi u Crnoklištu koja je predvidjena za rušenje zbog izgradnje Koridora 10. Škola još uvek neće biti srušena, tako da deca iz okolnih sela nesmetano pohadjaju nastavu, uz povečan sistem bezbednosti zbog blizine autoputa, kaže Ilić.

Prema Ilićevim rečima nova škola u Staničenju biće izgradjena i uredjena po najsavremenijim standardima.

- Kada to kažem mislim na to da će škola imati učionice sa najsavremenijim učilima, računarima, projektorima, biće postavljena nova stolarija, nameštaj, kaže direktor Ilić.

S druge strane u matičnoj školi zamenjena je stolarija i kompletni radovi biće završeni naredne nedelje. Ovih dana u školi se organizuje polaganje inicijalnih testova za učenike osmog, šestog i četvrtog razreda.