Škola operativne urologije okuplja eminentne stručnjake

16. septembar 2014. 08:46 Društvo Pirot Plus Online

U pirotskoj Opštoj bolnici 19. i 20. septembra biće održana tradicionalna Škola operativne urologije. Goran Petrović, direktor Bolnice u izjavi za Portal Plus online kaže da je škola prvi put održana 1998. gonine, a da se ove godine održava 8 put. Idejni tvorac je istaknuti pirotski stručnjak, doktor Miroljub Vasić.

- Kao i ranijih godina, operacije tokom trajanja škole radiće eminentni stručnjaci, direktori klinika, profesori iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca. Ove godine imaćemo trinaest predavača, medju operaterima su profesor Goran Marušić, direktor Urološke klinike iz Novog Sada, profesorka Vinka Vukotić, direktorka urologije Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović”, docent Miodrag Aćimović, zamenik direktora Urološke klinike u Beogradu, kao i docent doktor Dragoslav Bašić, direktor Urološke klinike Niš. Tematski program Škole biće stres urinarna inkontinencija, uretra i penis, kaže direktor Petrović.

U okviru škole biće uradjeno 8 operacija, a pored centralnog live-surgery programa, predviđene su i video sesije i predavanja. Biće prikazano 5 video prezentacija sa kojima su naši stručnjaci urolozi nastupili na evropskim i svetskim urološkim kongresima.

Organizatori ovogodišnje Škole su Opšta bolnica Pirot i Srpsko urološko društvo- SUD, a pokrovitelji Medicinski fakultet u Beogradu, Medicinski fakultet u Nišu, Urološka klinika Beograd i Urološka klinika Niš.

- Očekuje se dolazak oko 150 lekara, što uz dosadašnja pozitivna iskustva u organizaciji ovakvih skupova, visokokvalitetnu tehničku podršku, kao i strukturu učesnika, obećava da će Škola potvrditi svoju reputaciju i u širem okviru, budući da je jedina te vrste na Balkanu, kaže Petrović.

Svečano otvaranje Škole operativne urologije je u petak 19. septembra u 14 časova u Amfiteatru Opšte bolnice Pirot.