Škola „Mladost“ – savremeno opremljena škola

12. jun 2013. 10:36 Društvo Pirot Plus Online

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mladost“ tokom ove školske godine ostvarila je brojne planirane aktivnosti. Đorđe Đorđević, direktor škole, kaže da je ovim putem realizovan razvojni plan škole.


- Realizovani su projekti i opremili smo školu kako smo i zacrtali u školskom razvojnu planu kada je reč o viziji škole. To znači da smo želeli da stvorimo jednu savremenu, moderno opremljenu školu koja će imati ulogu servisnog centra u koju će naši učenici, ali i roditelji i nastavnici rado dolaziti i rado boraviti i gde će se deci bez obzira na vrstu i vid smetnje pružati adekvatna pomoć i podrška, a sve zavisno od njihvoih potreba, želja i mogućnosti. To je bila vizija naše škole i mislim da smo to uspešno završili. Opremili smo senzornu sobu uz pomoć Humanitarne Fondacije Princeze Katarine, nabavili smo interaktivnu tablu, zatim smo opremili i Montesori učeionicu, kroz projekat DILS obezbedili smo oko 7.000 evra. Realizovali smo i projekat partnerstva između redvonih i specijlanih škola – kaže Đorđević.


Đorđević dodaje da su na nedavno održanom Republičkom takmičenju u znanju i veštinama učenika škola koje se bave vaspitanjem učenika sa smetnjama u razvoju učenici škole Mladost ostvarili su zapažene rezultate.


- Učestvovalo je 13 škola i naša škola je imala uspeh. Miloš Radojković osvojio je maksimalnih 100 bodova i Dijana Nikolić koja je osvojila 94. Komisija je odredila da svi učenici koji osvoje preko 90 bodova dobiju prvu nagradu. Naša škola je u sveukupnom plasmanu najbolja- kaže Đorđević.


Predstavnici zajednice škola odredili su da naredne godine škola Mladost bude domaćin Republičkog takmičenja za područje rada tekstilstvo i kožarstvo za obrazovni profil šivač tekstila i konfekcijski šivač. Roditeljski sastanci prema školskom kalendaru biće održani 28. juna kada će biti i upis učenika u novu školsku godinu kaže Đorđević.