Ski klub Midžor: Januarski deo ski kampa na Pamporovu uspešno završen, obeležen Svetski dan na snegu

24. januar 2023. 09:24 Sport Pirot Plus Online

U nedelju 22. januara 2023. godine uspešno je priveden kraju januarski deo tradicionalnog ski kampa koji se već 12. godina održava u ski centru Pamporovo u Republici Bugarskoj.
I pored teških uslova izazvanih nepovoljnim vremenom i nedostatkom prirodnog snega, ski školu je pohađalo i uspešno završilo 360 mališana i oko 100 odraslih a sa njima je radilo 18 instruktora skijanja: Siniša Živković Žcko, Dragoslav Marković Mare, Zoran Ilić, Maja Stojanović-Pešić, Sanja Stojanović, Ivana Đorđević, Željko Mitić, Milan Tošić Peci, Nemanja Đorđević, Stefan Popović, Stefan Veljković, Zoran Lilić, Bojan Jovanović, Anđela Mitić, Luka Zlatković, Jovana Cvetković i Milica Cvetković.

Sve je veće interesovanje za ostale discipline kao što su snoubord i skijaško trčanje a ove godine sa borderima je radio Mladen Milošević.

15. januara SК „Midžor“ je obeležio i „Svetski Dan na Snegu“ u organizaciji međunarodne skijaške federacije FIS u toku koje su deca učila da skijaju, zabavljala se kroz igru na snegu i uživali u čarima zime.
Velika nam je čast što smo i ove godine ugostili ambasadora Republike Srbije u Bugarskoj – Željka Jovića kao i vojnog atašea – Željka Simića i njihove porodice.

Skijaški klub „Midžor“ se ovim putem zahvaljuje sponzorima koji su pomogli u realizaciji kampa i obezbedili medalje, diplome i majice za polaznike kampa i raduje se ponovnom susretu na snegu već 11. februara 2023. kada počinje i poslednja smena kampa za ovu godinu.

*Tekst i foto SKI klub Midžor