SKGO danas u Pirotu

22. februar 2013. 09:16 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština posetiće danas Pirot. Boban Nikolić, član Opštinskog veća resorno zadužen za vanprivredu, kaže da je reč o predstavljanju primera dobre prakse u okviru programa unapređenja društvenih delatnosti.

-To je projekat koji realizujemo sa SKGO, imamo i predstavnika Odbora za društvene delatnosti. Ovom prilikom mi ćemo prezentovati šta je to što smo kao opština uradili a predstavlja primer dobre prakse i vezano je na neki način za društvene delatnosti. Najpre će biti reči o unapređenju decentralizacije unapređenju usluga. I Ministarstvo i SKGO žele da pomognu u decentralizaciji i prenošenju na lokalni nivo svih tih nadležnosti. Mi ćemo sutra biti domaćin opštinama i predstavnicima gradova sa Juga Srbije i razgovaraćemo o daljim potezima u tom pravcu –kaže Nikolić

Nikolić je najavio i Regionalni skup sa predstvnicima SKGO koji se planira za 15. mart o temi Lokalna samouprava i sport.

-Trebalo bi da se naslonimo na Nacionalnu konferenciju , koja je pre dva meseca održana u Beogradu i da zbog dobre saranje sa SKGO mi upravo budemo domaćini Regionalne konferencije, gde ćemo razmeniti iskustva po pitanju šta lokalna samouprva treba da radi u oblasti sporta, šta je sa novim Zakonom o sportu i kako se primenjuje , kako da u budućnosti razvijemo sport u našim gradovima. Sve ovo je interesantno ne samo za sportiste već za sve one koji se interesuju za funkcinisanje opštine - dodao je Nikolić.