Sinoć je slavio jedan "mali" Klub "velikog srca"!

30. jun 2018. 14:00 Sport Pirot Plus Online

Najmlađi fudbalski kolektiv u gradu, u protekloj sezoni, kao debitant u Zoni, postigao je neočekivano dobar rezultat i najavio još uspešnije igre narednih sezona.

Ovo je Klub jedne od najorganizovanijih mesnih zajednica u gradu, što je u svakom slučaju doprinelo i dobroj organizaciji i atmosferi u ovom sportskom kolektivu. Treba reći da je Mesna zajednica uz podršku Gradske uprave započela izgradnju Stadiona u prostoru Mesne zajednice što je jedan primer odnosa prema mladima, sportu i žiteljima ovog dela grada!

Osnovna karakteristika, pored dobre organizacije rada i dobrog rada Stručnog štaba je izuzetna atmosfera među igračima, članovima rukovodstva i trenerima. Zahvaljujući tome i velikoj borbenosti i znanju igrača, Tanasko Rajić je najprijatnije iznenađenje prošle sezone.

Kako je organizovana Mesna zajednica, kako je radilo rukovodstvo Kluba i kakva je atmosfera među igračima, moglo je da se vidi i sinoć na svečanoj večeri povodom završetka sezone. Ova dobra praksa zaboravljena je u mnogim klubovima i Tanasko Rajić je i po tome pokazao da je Klub "koji ima dušu"!

U petak uveče, u Restoranu Gazela okupilo se rukovodstvo Mesne zajednice, predstavnici Gradske uprave, članovi rukovodstva, treneri i fudbaleri da proslave uspešnu sezonu. Za svaku pohvalu je i to da su fudbaleri, članovi rukovodstva i Stručnog štaba došli sa suprugama i devojkama, što je još jedan primer dobre atmosfere.

Kakav je i red, domaćin, Miroslav Lilić, predsednik mesne zajednice pozdravio je prisutne i čestitao fudbalerima na zalagnju, istakao njihovu ljubav porema Klubu i entuzijazam, rekavši da će Mesna zajednica i dalje nastojati da stvara uslove za mlade, za sport i kvalitetniji život sugrađana.

Jedan od kreatora dobrog rada u MZ Tanasko Rajić sigurno je i predsednik Gradske skupštine Milan Popović, koji je najpre svojim iskustvom i idejama unapredio rad mesne zajednice, a potom i pružao podršku rukovodstvu Kluba.

Mirko Savić, nekada fudbaler, dugo godina bio je predsednik Mesne zajednice i zajedno sa Milanom Popovićem inicijator mnogih aktivnosti koje su karakterisale mesnu zajednicu. Infrastruktura, paljenje badnjaka i pokloni mališanima, dečija igrališta, izgradnja Stadiona, Turnir u malom fudbalu i dobra organizacija Fudbalskog kluba, dela su koja su započela u "čika Mirkovo vreme", a koja su prihvatili mlađi članovi mesne zajednice, aktivisti i sportisti.

Miroslav Lilić, izuzetno vredan, dobar organizator, nastavio je na pravi način sve ono što je započeto u vreme Mirka Savića. Lilić i njegovi saradnici ulažu maksimalan trud, imaju nove ideje, koje vode ka još kvalitetnijim uslovima života u mesnoj zajednici, ali i stvaranje uslova za mlade, sport, a samim tim i za Klub.

I na kraju ove priče o uspešnoj Mesnoj zajednici i uzornom sportskom kolektivu, po nešto i o ekipi, radu, izuzetnom odnosu fudbalera amatera da i pored obaveza na poslu i na fakultetu, nastoje da uvek budu uz ekipu i trenera Milana Tošić. Šef stručnog štaba je imao strpljenja, nastojao da ekipa bude na okupu, razumeo obaveze igrača van fudbala, ali je, ipak, uspeo da sačuva dobru atmosferu i doprinese kvalitenoj igri koja je donela i dobre rezultate.

Bila je ovo "završena priča" o jednoj uspešnoj sezoni. Poštujući predanost, pripadnost, ogromnu ljubav i poštovanje fudbalera prema Klubu, pratili smo sve utakmice ovog tima u želji da vam pokažemo kako i amateri, koji su iz fabričkih hala, sa fakulteta, dolazili na treninge i utakmice, sve u želji da svojim primerom pokažu kako se voli jedan "mali" Klub, velikog srca!