Sezona takmičenja u pirotskoj Gimnaziji

24. februar 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Učenici pirotske Gimnazije uveliko rade na svojim ocenama i uspehu s obzirom da se bliži tromesečje, rekao je direktor Gimnazije, Bratislav Krstić. Trenutno je aktuelna sezona takmičenja, pa se između ostalog učenici i time bave.

- Predstoji nam u subotu državno takmičenje iz matematike, imamo troje učesnika. Pre dva vikenda je bilo državno takmičenje iz informatike, imali smo četvoro predstavnika, dvoje imaju srebrnu medalju. U nedelju će naša škola biti domaćin takmičenja za književnu olimpijadu, a imamo i desetoro plasiranih za okružno takmičenje iz fizike...naveo je Krstić.

Kada su u pitanju planovi koji se tiču uređivanja škole, direktor kaže da je deo školskog dvorišta skoro gotov i da ostaje još nekih 300 kvadrata da se uradi kako bi se završilo sređivanje školskog dvorišta. Ono što ostaje da se kasnije uradi je fasada, ali su za to potrebne ogromne pare kako je objasnio direktor, pa će se potruditi da sređuju bar deo po deo.

Marta meseca će Gimnazijalci boraviti u Skopju, a u aprilu će biti domaćini gostima iz Francuske.

- Naše bilingvalno odeljenje 23.marta putuje u Skopje. Pozvani smo u vreme kada će Gimnazija „Orce Nikolov“ obeležavati 60 godina rada. Naši učenici će provesti nedelju dana tamo, ići će na časove sa njima, a nakon toga u aprilu nam dolaze Francuzi, najavio je Bratislav Krstić.