Sezona prošla, grejanje se nastavlja

16. april 2014. 11:22 Gradska hronika Pirot Plus Online

Juče je zvanično završena šestomesečna grejna sezona. Medjutim, u skladu sa vremenskim prilikama, Toplana će biti u pripravnosti do 3. maja i ako je potrebno, kao što je to danas, isporučivaće toplotnu energiju svojim korisnicima. Direktor Toplane, Radovan Nikolić, kaže da se o tome juče razgovaralo i na sastanku direktora Javnih preduzeća sa predsednikom Opštine, Vladanom Vasićem.

„ U skladu sa Uredbom o grejanju, mada je zvanično završena grejna sezona, mi radimo i dalje i danas su radijatori topli u stanovima naših korisnika. Tako će biti , ako je potrebno sve do 3. maja do kada su naše ekipe u redovnoj pripravnosti. Veoma je važno da u ovom trenutku gradjani redovnije izmiruju svoje obaveze s obzirom da smo u obavezi da svom dobavljaču na vreme izmirimo obaveze. Početkom jula sve obaveze prema Akcionarskom društvu“Nafta“ kao dobavljaču, moramo servisirati.

Naše obaveze za isporučeni i utrošeni mazut u ovom trenutku iznose 35 miliona dinara. Takodje, Toplana je obavezi da nastavi izmirivanje svojih obaveza i prema Direkciji za robne rezerve, prema utvrdjenoj dinamici, u 60 jednakih rata“-kaže Nikolić.