Šesta godina uspešne međunarodne saradnje - Učenici i profesori iz Skoplja u poseti Gimnaziji Pirot

09. maj 2019. 11:00 Društvo Pirot Plus Online

Učenici i profesori Gimnazije Pirot od 8. do 12. maja domaćini su učenicima i profesorima Gimnazije „Orce Nikolov“ iz Skoplja. Ove dve škole sarađuju već nekoliko godina s obzirom da imaju dvojezična odeljenja.

Danas je gostima priređen prijem u Svečanoj sali Gimnazije.

Učenici iz Skoplja smešteni su kod svojih drugova u Pirotu. Sa učenicima su došle i dve profesorke i direktor škole, a za vreme posete pripremljen je bogat program.

Ovom prilikom učenice iz Skoplja Cvetanka Eftimova i Aleksandra Kovačevska rekle su za medije da su prvi put u Pirotu i da im se grad dopada, kao i da očekuju da se lepo provedu.

Profesorka matematike u Gimnaziji „Orce Nikolov“ u Skoplju, Anastazija Bilevska Vilčevska, kaže da saradnja dve škole traje nekoliko godina, a ona je u Pirotu treći put. Njeni utisci su pozitivni, dopada joj se škola, kolektiv i način rada. Prema njenim rečima ova razmena je za učenike od neprocenjive vrednosti.

Direktor Gimnazije, Bratislav Krstić, kaže da je ovo šesta godina saradnje sa školom u Skoplju i da je ovom prilikom uče jedni od drugih i profesori i učenici.