Senjak bolji u derbiju! Sloga napunila mrežu Ponorcima. Gnjilčani i dalje drugi

11. april 2023. 11:48 Sport Pirot Plus Online

Okružna liga

10. kolo

Pobeda (Držina) - Senjak (Pirot)  1:2 (0:1)

Pobeda: Antić, Ćirić(Marinković), Manić(Đorđević), Jovanović, Pančić, Krasić, Danoilov, Nikolić, Jocić, Veljković, Rančić

Senjak: Veljković, Džonić, Ilić, Ličić, Stoilkov(Manić N), Panić, Nedeljković, Manić, Popović, Đigov(Nikolić), Kovač(Jovanović)

Strelci: Popović 40 min, Kovač 70min (Senjak), Krasić 82 min (Pobeda) 

Sudije: Kostić, Lepojev, Veljković

Igrač utakmice: Dragiša Krasić (Pobeda)

   Na veoma teškom terenu i lošem vremenu u Držini viđena je velika borba između dve najbolje ekipe u prvom delu sezone. U prvom poluvremenu domaćini bolji sa izglednijim prilikama za pogodak, ali se u par navrata istakao golom gostiju koji je nekoliko puta "vadio" čiste golove ekipe iz Držine. Kako to u fudbalu biva, kazna je stigla posle prve prave prilike gostiju u 40. minutu, strelac je bio Popović.

U drugom delu mnogo bolja igra gostiju i kao rezultat toga novi gol, strelac je bio Kovač.

 Ekipa Pobede se probudila posle drugog primljenog gola, zaigrala bolje, poništen im je gol posle navodnog ofsajda u 75. minutu. Svoju dobru igru u redove domaćina kruniše Krasić u 82. minutu efektnim golom sa dvadesetak metara i smanjuje rezultat. Do kraja susreta ekipa Senjaka je sačuvala svoj gol i slavila na kraju sa 1:2.

 Zaključak je da je loš teren malo pokvario derbi, da je viđena velika borba i želja od strane oba tima, bolje i izglednije šanse je imao domaćin, ali je gost bio smireniji, staloženiji i prelomio meč u svoju korist i zasluženo preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

.............................................................................................................

Gradska liga

16.kolo

Veliko Selo : Sloga – Ponor 5:1

 Sloga : Petrović, Vlatković, Antić, Stanulović, Gpolubović, Ćirić,  Djordjević, B. Jotić, N. Mančić, Kostov, N.Jotić

Rezerve : M.Mančić, Golubović, Andjelković

Ponor: Mladenović, Popović, Stanković, Petrović, Nikolić, Panić, Stamenkov, S.Taskov, Stavrić, M.Taskov, Potić

Reserve: Djorić, Krstić, Mladenović, Cvejić, Rannčić, Jončić

 Sudije: Uroš Manić, Andjela Paunović, Nikola Krstev, Delegat: Aleksandar Živković

 Fudbaleri Sloge ne daju prvo mesto. Trka se nastavlja. Ekipa iz Velikog Sela delovala je ubedljivo, o čemu govori i rezultat. Ponorci nijednog trenutka nisu moigli da ugroze vodeću ekipu Gradske lige.

 Ako je suditi po rezultatu, Gnjilčani su sa više muka savladali Temac. Lokomotiva igra standardno dobro, a Izvorci popravljaju formu, što se može oceniti i za tim iz Velikog Jovanovca. U derbiju začelja ekipa Mladosti donela je bod iz Petrovca.

*Naslovna fotografija: Screenshot