Seminar “Prekini sada 7 koraka do slobode”

25. oktobar 2013. 07:50 Gradska hronika Pirot Plus Online


Klub Zdravlja organizuje sedmodenvnu zdravstvenu akciju u prostorijama Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača. Dejan Nikolić, instrukotr Kluba, kaže da je reč o sedmodnevnom seminaru pod naziovm “Prekini sada 7 koraka do slobode” koji predstavlja seminar za odvikavnaje od cigareta.


-Program su osmislili poznati lekari Unvierziteta Loma Linda u Kaliforniji i do danas je primenjen u vše od 60 zemalja sveta. Program će voditi dr sci. med. Zorica Plavišić. Program spada u grupni metod, koji se bazira na mogućnsot menjanja ponašanja i životnog stila osobe kroz edukaciju. Ovo je metoda koja se u tme pokazala kao najefikasnija – kaže Nikolić.


Polaznici seminara u ovom procesu proći će sedam koraka kroz edukativne radionice.


-Program je namenjen pušačima koji stavarno žele da se oslobode zavisnosti od duvana i namenjen je osobama starijim od 18 godina. Cilje je da se izmeni životni cilj pušača, zato što pušenje utiče na sve aspekte života. Program se sastoji od sedam korka i svaki korak je u stavri edukativna radionica u trajanju od 60 do 90 minuta. Osnovna metoda rada je grupna diskusija, razgovor o određenoj temi za taj dan – kaže Nikolić.


Seminar se organizuje i u amfiteatru Pedagoške akademije u Pirotu, počev od 25.10 sve do 31.10.2013. godine. Termini u kojima će seminar biti održan su : radnim danima od 15:30h-17:00h, subotom i nedeljom od 10:00h-11:30.