Sem Fabrici, šef delegacije EU u Srbiji, u dvodnevnoj poseti Pirotu. Sa gradonačenikom Vasićem razgovarali o realizovanim, ali i budućim projektima koje finansira EU

10. jul 2018. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Nj.E. Sem Fabrici, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji u okviru dvodnevne posete Pirotu danas je razgovarao sa gradonačlnikom Pirrota Vladanom Vasićem i njegovim saradnicima.

Po završetku sastanka zvaničnici su se obratili predstavnicima medija. Domaćin Vladan Vasić izrazio je zadovoljstvo posetom visokog predstavnika Evropske unije u Srbiji, i istakao značaj ovakvih sastanaka i razgovora ne samo za Pirot već i za Srbiju u celini.

NJ.E. Sem Fabrici rekao, je tom prilikom, da je za EU značajan rad samih gradova i opština za pristupanje Srbije Uniji. Veliki deo propisa, koje Srbija prilagodjava na svom evropskom putu sprovode se upravo na lokalu. Pirot ima izuzetne rezultate u mnogim oblastima, a Fabrici je posebno istakao značaj kako realizovanih projekata, tako i projekata koji tek slede.

U okviru dvodnevne posete NJ.E. Sem Fabrici, danas je posetio Mlekarsku školu "Dr Obren Pejić" . Tokom sutrašnjeg dana posetiće Regionalni centar granične policije, Prijemni centar za migrante i Momčilovu trdjavu.

Plan posete

Sreda, 11. jul 2018. godine (u pratnji gradonačelnika Pirota, g. V. Vasića)

9:45 – 10:15 Prevoz do Regionalnog centra granične policije Srbije prema granici sa Bugarskom
10:15 – 11:00 Poseta Regionalnom centru granične policije Srbije prema granici sa Bugarskom

Pregled specijalne opreme za upravljanje granicama
(Gradina bb, Dimitrovgrad)

11:30 – 12:00 Poseta Prijemnom centru za migrante – “Četvrti kilometar”
(Berilovački put bb, Pirot)
12:00 – 12:20 Prevoz do srednjovekovnog zamka – Momčilova tvrđava

12:20 – 13:00 Poseta srednjevekovnom zamku – Momčilova tvrđava

Više informacija o Podršci Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji možete pronaći na veb stranici www.euinfo.rs/podrska-eu-upravljanju-migracijama/