Sednica SO Pirot: Ko je pretio odborniku Zoranu Aleksiću VIDEO

26. jun 2015. 10:35 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je održana poslednja sednica Skupštine opštine Pirot pre godišnjih odmora. Posle utvrđivanja kvoruma, konstatovano je da su prisutna 32 odbornika što je bilo dovoljno da sednica počne. Na početku sednice opozicija nije odmah ušla u salu. Kada je konstatovano da postoji kvorum i da se sednica može održati, oni su ušli u salu.

Ono što je dalo poseban pečat današnjem radu lokalnog parlamenta jeste prekid sednice na samom početku posle izjave Predsednika Skupštine Opštine, Milana Popovića da je Zoranu Aleksiću, koji je od nedavno odbornik u SO Pirot, grupa nepoznatih mladića, za koje se pretpostavlja da su iz Niša, zapretila da ne prisustvije današnjoj sednici. Usledila je burna reakcija opozicije i praktično je onemogućen rad parlamenta.

S obzirom da u takvoj atmosferi nije bilo moguće nastaviti sednicu predsednik Skupštine opštine,Milan Popović odredio pauzu u trajanju od 10 minuta. Sva pažnja medija bila je usmerena ka odborniku Zoranu Aleksiću koji je na insistiranje novinatra dao izjavu šta se to sinoć dogodilo ispred njegove kuće.

Posle pauze tok sednice je normalizovan.

Tokom sednice SO Pirot grupa odbornika opozicije sazvala je Konferenciju za novinare na kojoj je Radmilo Kostić, odbornik, inače republički poslanik, posle izjave Zorana Aleksića o pretnjama koje su mu upućene rekao, citiramo:

- Ako Koalicija za Pirot ima većinu, zašto je došlo do toga da eventualno bude neka pretnja našem odborniku. Stvarno je to indikativno. I mi ne želimo ovakav rad lokalnog parlamenta gde se podmeću neke stvari ispod žita. Izražavamo protest i smatramo da takav način vođenja sednice, takva podmetanja i sami znate da ulazimo polako u predizbornu kampanju za lokalne izbore i stvarno nije korektno. Ako je stvarno neko nekog napao postoje zvanične institucije i organi, a ne ovako paušalno da se na sednici SO priča o nečemu što nije provereno-rekao je Radmilo Kostić republički poslanik SNSa.

Na sednici se u kuloarima čula informacija da su ljudi koji su pretili Aleksiću, poznati poilicijskim i pravosudnim organima i da imaju dosije u Policiji. Čulo se da su iz Leskovca, Lebana i Niša. Oni su u Pirot došli automobilom niških registracija koje je u vlasništvu niške privatne firme.Kako nezvanično saznajemo policija je privela na razgovor i nekoliko piroćanaca koji se dovode u vezu sa ovim dogadjajem.

Sve navode u Policiji proveravaju!

Posle završetlka sednice šef odborničke grupe SNS -a Boban Randjelović obratio se novinarima.

Posle "bure" na početku sednice rad lokalnog parlamenta, možemo reći da je protekao u normalnoj atmosferi gde su se čule brojne diskusije o temama dnevnog reda. Najpre, usvojen je rebalans budžeta gde pripadnici opozicije nisu imali posebnih primedbi na preraspodelu para.Najviše rasprave izazvala je prezentacija Strategije održivog razvoja Opštine Pirot ali je i ova tema većinom glasova usvojena. Povodom informacije da je resorno ministarstvo dalo saglasnost na Program zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji OPštine osnovna primedba opozicije je bila da je lokalna samopuprava kasnila sa upućivanjem Programa nadležnoj instanci jer radovi u poljoprivredi su tada bili uveliko u toku.

Treba reći i to da su odbornici usvojili Odluku o realizaciji Javno- privatnog partnerstva,kao i odluku o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Logistički centar Pirot.

Na današnjoj sednici odbornici su razrešili dosadašnjeg direktora Doma zdravlja u Pirot Vesnu Janković i imenovali dr Radovana Ilića za vršioca dužnosti direktora.

Predsednik SO Pirot, MIlan Popović, komentarišući današnju sednicu rekao je pored ostalog da su donete važne odluke ali da će se o sinoćnjem dogadjaju tek čuti.