Sednica Skupštine opštine: Usvajanje izveštaja o radu

27. april 2015. 14:18 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Sednica Opštinskog veća održava se danas gde članovi Veća razmatraju Plan generalne regulacije “Pirot-Jug” kao i izveštaje o radu Opštinske uprave i Opštinskog javnog pravobranilaštva za prošlu godinu. Takodje, razmatraju se i izveštaji o radu sa finansijskim izveštajem javnih preduzeća i ustanova kulture i organizacija. O ovim temama biće reči i na sednici SO Pirot, koja će se održati u sredu, 29.aprila.

Milan Popović, predsednik Skupštine opštine, u izjavi za Plus radio i Portal Plus online rekao je da je Veće telo koje predlaže Skupštini, na osnovu svoje analize, šta će to da se prihvati ili neće, a Skupština je ta koja usvaja ili ne usvaja ono što je predloženo, odnosno, tačke dnevnog reda.

- Na Skupštini će se raspravljati o odlukama o prestanku mandata odbornika, neki odbornici su podneli zahtev za razrešenje, drugi stupaju na svoju dužnost. Zatim Plan generalne regulacije Pirot – JUG, to je prostor gde se određuje šta i kako će se moći graditi. Potom sledi Usvajanje izveštaja o radu kako opštinske uprave i pravobranilaštva, tako idemo i na saglasnost izveštaja sa finansijskim izveštajem o radu javnih preduzeća, izveštaji sa finansijskim izveštajima o radu ustanova kulture i organizacija, Saglasnost na izmenu programa poslovanja JP Direkcije za izgradnju koji su podneli predloge za promenu. Zatim iz imovinsko pravne oblasti to je obično ispravka parcela, granica, u pitanju je Katastar. Imamo i operacioni plan odbrane od poplava na teritoriji Opštine Pirot za vode drugog reda, gde je Komisija odradila svoj deo posla, a videćemo šta će Skupština opštine da predloži. Zatim imamo program energetske efikasnosti opštine Pirot, i tu će radni tim dati svoje mišljenje, a odbornici će odlučiti da li će prihvatiti ili neće. Kada je u pitanju rešenje o davanju saglasnosti na aneks ugovora o izgradnji zatvorenog bazena, radi se o produžetku izgradnje, već 2 puta smo donosili produžetak, ali ovog puta smatramo da je potreba da se sve ovo produži do avgusta meseca kako bi se izvršile sve probe na samom bazenu. Imamo i razmatranje predloga projekta „Pirot, grad sposobnih ljudi“, to je na inicijativu nekog udruženja, odeljenja su dala svoje mišljenje i o tome će se razmatrati, i normalno, kao zadnje tačke su razrešenja i imenovanja i odbornička pitanja. To je dnevni red Skupštine, videćemo da li će Veće još nešto predložiti, obrazložio je Popović.