Saša Nikolić poražen u ravnopravnoj borbi. Sudije favorizovale hrvatskog kik boksera, vicešampiona sveta! Nikoliću, ipak, bronzana medalja!

28. avgust 2019. 22:00 Sport Pirot Plus Online

Saša Nikolić, iako povredjen, bio je na korak do ostvarenja sna i plasmana u finale Evropskog prvenstva u kik boksu. - Naš šampion bio je bolji u prvoj rundi, dva puta je bacao Ojdanića na pod.

U drugoj, Hrvat uspostavio ravnotežu u bodovima. Treća runda donel je neizvesnu borbu, dostojnu finala. Iako je osećao bolove, iako je protivnik često pogadjao kikovima povredjenu nogu Nikolića, hrabri Piroćanac uspeo je da izdrži sve napore uspešno završi borbu. U našem uglu očekivalo se da je Nikolić pobedio. Medjutim, sudije su smatrale drugačije. Očigledno da je vicešampion sveta kod sudija imao veći respekt, što mu je donelo pobedu i borbu u finalu!

Borbu Saše Nikolića možete videti u 2:56:00

Miša Nikolić, Sašin brat, vidno uznemiren, rekao nam je da je posle meča razgovarao sa bratom, rekao je da je Saša utučen, razočaran, jer smatra da je zaslužio pobedu protiv renomiranog protivnika.


  • Vratiću mu u seniorskoj konkurenciju. Čekaću ga, poručio je snažni Piroćanac bokseru iz Hrvatske.


Hrvatski bokser je stariji od Nikolića i neće imati pravo nastupa na Svetskom prvenstvu iduće godine u Beogradu.

Treba podsetiti da se Nikolić borio s otečenim zglobom, da je uz velike bolove ušao u treću rundu u želji da savlada prtivnika.

Saša Nikolić "vuče" povredu zgloba od prvenstva u Subotici. Poznati specijalista ortoped Mića Ćomi Vidanović, Piroćanac koji radi u Subotici, rekao je tada, posle pregleda, da će povreda Saše Nikolića zahtevati hitnu lekarsku inervenciju i lečenje. U Sašinom prisustvu, pre polaska za Madjarsku, u našoj Redakciji razgovarali smo sa dr. Vidanovićem koji je tada savetovao Nikolića, da ne učestvuje na prvenstvu, ili, ako se odluči, da mora dobro da bandažira zglob i bude oprezan! Naš šampion je, ipak, odlučio da se bori! Hrvatski šampion će se u finalu boriti za zlatnu medalju.

Naš Nikolić, vraća se s osvojenom bronzanom medaljom. Kako je drugi ruski kik bokser odustao od nastupa, bio je peti takmičar prijavljen za najtežu kategoriju, Nikoliću, kao učesniku polufinala, pripada bronzana medalja, kao i poraženom u drugom polufinalnom meču.

Kada smo saznali da će Gabrijel Ojdanić biti rival našem Nikoliću, dobili smo informaciju da je hrvatski šampion, na poslednjem Svetskom prvenstvu osvojio drugo mesto i srebrnu medalju. Informaciju, u dogovoru sa Mišom Nikolićem, Sašinim bratom, nismo objavljivali, da to ne bi uticalo na Nikolića, koji je ovih dana, opterećen povredom, s nestrpljenjem, ali i pod psihološkim pritiskom, čekao borbu!

Na Prvenstvu Evrope za juniore i kadete u kik boksu, u madjarskom gradu Djer, u toku su borbe trećeg dana.

U drugoj borbi u superteškoj kategoriji sastali su se Asadula Nasipov (Rusija) i Kais Lauren (Francuska)

Saša Nikolić je član Kik boks i boks kluba Pirot. Njegovi treneri su Marjan Antić i Predrag Stojanović. Saša je juniorski prvak Srbije u kik boksu i boksu! Do sada nema poraz u obe discipline. Kandidat je za Svetsko prvenstvo u kik boksu koje će se iduće godine održati u Beogradu.