Sarlah i Nišava "usporavaju" radove na Koridoru 10 nadomak Pirota

14. avgust 2018. 12:15 Gradska hronika Pirot Plus Online

Koridor 10 približava se Pirotu! Ostalo je još nekoliko stotina metara da ova saobraćajnica punim profilom udje u tunele i "nastavi put" prema Dimitrovgradu. Radovi bi već bili gotovi da nije došlo do klizišta, naime, sa brda Sarlah odronila se poveća količina zemlje i pala na Koridor na nepunih stotinu metara ispred desne tunelske cevi. Izvojdači radova, naravno, ovakav incident nisu očekivali. Nekoliko meseci već se radi na obezbedjivanju ove deonice i "smirivanju" Sarlaha. Velike mašine, postavljanje šipova, potporni zidovi, sve to zahteva veliki posao. Radovi odmiču. Juče predveče smo sa alternativnog puta snimili radove. Veliki broj radnika i mašina, sve to u drugoj smeni. Radi se i pod reflektorima.

Još jedan "detalj", usložnjava situaciju na terenu. Radnici na Koridoru uveliko nastoje da "dobiju bitku" s Nišavom. Menjali su tok, da bi za to vreme pripremnim radovima stvarali uslove za jačanje obale kako ne bi potkopavala kopno. Inače, predstavnici "Srbija vode" negodovali su zbog menjanja toka Nišave, upozoravajući da to može da ima posledice.

Nišava je, upravo, ispod mosta za alternativni put "šetala" čas na jednu, čas na drugu stranu, da bismo juče videli da će za izvesno vreme, makar u blizini mosta, Nišave ponovo biti vraćena u staro korito, i obezbedjena kamenom obalom.

Inače radovi na mostu i alternativnom putu su do nedavno bili u toku, postavljena su dva sloja asfalta, čeka se treći, uradjena je kamena kosina , nasipanjem materijala most je spojen sa starim putem, ali su radovi zastali, druga strana puta, prema Tigru, sa strane nije uradjena , prostor ispod mosta je takodje neuredjen. Na ovom potezu ima još dosta posla. Put treba da se probije pored stare Deponije itd.itd.