Saopštenje AHA Mura Prvi maj

03. septembar 2015. 14:17 Privreda Pirot Plus Online

Ljubomir Sotirov: radnici smo na usluzim, sve će biti besplatno!

U želji da neke detalje pojasnimo radnicima, pozvali smo Ljubomira Sotirova koji je jedan od nekoliko radnika koji ovih dana u fabrici rade značajne administrativne poslove za radnike. Sotirov kaže da je to što rade potpuno besplatno za radnike i da na takav način žele da im pomognu da ostvare svoja prava.

- Naš zadatak je da se regulišu dokumenti za sve obaveze koje AHA Mura Prvi maj ima pre svaojim radnicima. Od zaostalih neisplaćenih zarada do drugih prava koja imaju. Radi se o prijavama potraživanja koje radnici po Zakonu o stečaju treba da podnesu Privrednom sudu u Nišu kako bi ostvarili pravo na zaostale zarade. Sužba radi prijave, pripremljena je dokumentacija, kao što smo ranije radili i sve poslove regulisanja statusa , ugovora o radu sa Nacionalnom službom, kao i papire za Fond socijalnog i zdravstvenog osiguranja.

Usaglašene su i obaveze, koliko AHA Mura duguje radnicima , način obrade podataka, popunjavanje prijava , prioritetna potraživanja. Posao je veliki, radi se o 13oo radnika i zbog toga je potrebno strpljenje.

U saopštenju koje smo poslali pozvali smo radnike da od ponedeljka 7. septembra dodju u AHA Mura Prvi maj kako bi prijavili svoja potraživanja. Radnici ovih dana mogu da dobiju i druge potvrde koje su im potrebne za ostvarivnje prava kada su u pitanju učenici, studenti, ili bilo koji dokument.

Zaista ne znam, čuo sam koje poslove radi Samostalni sindikat. Odakle im podaci o finansijskom stanju ? Nama to ne smeta, ali, mi o tome nismo obavešteni, rekao je Ljubomir Sotirov, doskorašnji rukovodilac Pravno-kadrovskog odeljenja u AHA Mura Prvi maj.