Saopštenje za javnost Srpske napredne stranke u Pirotu o derivacionim mini hidrocentralama

01. jun 2020. 09:50 Izbori 2020 Pirot Plus Online

Politička kampanja za predstojeće izbore ulazi u završnu fazu i pojedine izborne liste pokušavaju da uz pomoć raznih istupa koji su veoma često suprotni načelima demokratije ožive teme koje su odavno završene. Jedna od tih tema su derivacione mini hidro centrale.

Skupština grada donela je moratorijum (zabranu) na izgradnju mini hidro centrala u zaštićenom području i oni sada gube na važnosti, jer te teme više nema. U novom predlogu prostornog plana nema nijedne derivacione mini hidro centrale u zaštićenim područjima. To je dobra odluka za grad i okolinu Pirota, ali očigledno ne i za one čija se karijera oslanjala na borbu protiv nečega, čega jednostavno nema. Neki od tih takozvanih boraca su se inače kleli da nikada neće ući u “političko blato” i da se oni gade politike. Međutim, danas je potpuno jasno da je to samo bila tema na kojoj su pokušali da nezadovoljstvo grupe građana, naplate kroz glasove na izborima.

Zahteve građana, skupština grada je sprovela kroz institucije, i time pokazala da je uvek bila na strani naroda.

Pirot je grad koji pretiče ostale u razvoju u svakom pogledu i građani to vide. Skretanje pažnje pojedinaca sa bitnih tema za građane Pirota, ne može i neće umanjiti rezultat koji je postignut u proteklom periodu. Pred nama su još veći izazovi. Zadali smo sebi najviše ciljeve do sada. Hitna pomoć, dom za stare, rekonstrukcija Doma vojske, novi otvoreni bazen, nova autobuska stanica, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcija Bolnice, rekonstrukcija Gimnazije, asfalt do svake kuće u selima, razvoj turizma, pomoć privredi i poljoprivredi, nova radna mesta, podrška najugroženijima su teme o kojima želimo da razgovaramo sa građanima. Naša dela govore umesto nas. To nas čini različitim od ostalih i građani Pirota to dobro znaju.

*Saopštenje: Srpska napredna stranka, Gradski odbor Pirot