Saopštenje PU Pirot o stanju javne bezbednosti u junu

24. jun 2024. 08:34 Društvo Pirot Plus Online

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da su se u protekloj nedelji (17.06 - 23.06.2024. godine) na teritoriji PU u Pirotu, dogodile 12 saobraćajne nezgode, od toga 4 sa povređenim licima, u kojima je 1 lice zadobilo teške telesne povrede, 3 lica zadobila su lake telesne povrede i 8 saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 17. do 23. juna 2024. godine, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije „ROADPOL“ (mreža saobraćajnih policija Evrope), sprovedena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, koja je bila usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Tom prilikom, od strane policijskih službenika saobraćajne policije Pirot, otkrivena su i sankcionisana ukupno 493 prekršaja, od kojih su 32 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 2 prekršaja zbog upravljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 459 ostalih prekršaja.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na građane da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

*Saopštenje PU Pirot