Šanse KMF Pirot svedene na teoriju. Najteža sezona za ovaj Klub

15. april 2019. 09:41 Sport Pirot Plus Online

Druga futsal liga

20. kolo

Hala Kej 19 h

Pirot KM Pirot – KMF Požarevac

Jesu naši fudbaleri propustili brojne prilike na svom terenu, ali, to treba reći, njihova pozicija na tabeli nije direktno zavisila od njih. Kako je većina timova bliže Beogradu, to se ekipe medjusobno "drže", igraju jedni za druge, krojeći tako direktno tabelu.

Naša ekipa večeras igra sa direktnim konkuretom, ekipom Požarevca. Gosti su neke utakmice , koje odlučuju sa komšijama igrali lagano, što se za pirotski tim ne može reći. Ta "geografija" daljina Pirota u odnosu na glavni grad, postaje sve veći problem.

Šanse Pirota svode se na teoriju. Evo ko s kim do kraja. Pretpostavka, ukoliko bi KMF Pirot pobedio sve tri utakmice, što nije nemoguće, a rivali budu poraženi, s obzirom na medjusobne susrete, pirotski tim bi ostao u Ligi. Medjutim, kako će se to teško dogoditi, iz navedenih razloga, ostaje našim fudbalerima da se sportski bore do kraja. Očigledno, ko tako ulazi u takmičenje, loše prolazi.

Uz sve ovo, poznata je predistorija malog fudbala u poslednjih godinu dana u Pirotu. Pokušaj puča, formiranje još jednog kluba, igre fudbalera u velikom fudbalu i futsalu, problemi zbog posla i škole, sve se to "natovarilo" na KMF Pirot i legendarni Klub koji je jedno vreme bio u prvoj ligi i bio simbol sportskog Pirota, sada se bori "za goli život"!

Uz to, novoformirani klub uživa veću naklonost nekih ljudi u gradu , obezbedjujući im sredstva "preko goluba pismonoše"!!!

21