Salon knjige i grafike počinje u utorak, 18. februara. Na otvaranju XXI Salona akademik Goran Petrović

13. februar 2020. 13:20 Kultura Pirot Plus Online

Tradicionalni Salon knjige i grafike u organizaciji Doma kulture i suorganizacije Narodne biblioteke Pirot, a pod pokroviteljstvom Grada Pirot održaće se od 18. do 25. februara  u sportskoj dvorani „Kej u Pirotu.

Svečano otvaranje Salona je u utorak, 18. februara  u 18 sati.  Salon će svečano otvoriti akademik Goran Petrović.  

Direktor Doma kulture, Miško Ćirić, kaže da će i ovogodiši Sajam imati veliki broj promocija, bogatu i raznovrsnu ponudu knjiga, a učestvovaće najpoznatije izdavačke kuće iz Srbije. Prema Ćirićevim rečima od 19. do 21. februara na 12 panoa koji će pbiti postavljeni u Hali biće izložena kopija "Miroslavljevog jevanđelja" uz prateću postavku. 

Na samom Salonu biće održano i nekoliko promocija u organizaciji Narodne biblioteke Pirot. Nadica Kostić, direktorka ove ustanove kaže da će pored onih najčitanijih autora, svoje promocije imati i manje zastupljeniji pisci, koji zaslužuju izuzetnu pažnju. Takođe ove godine, prvi put, će u okviru Salona knjige biti organizovan i akreditovani seminar za bibliotekare, pod nazivom Selfi iz biblioteke.

Salon će biti otvoren za posetioce svakog dana od 10 do 20 sati. Cena ulaznice: za decu – 30 din, za odrasle – 50 din, porodična – 100 din.