Sajam zapošljavanja, nova šansa i nova nada za nezaposlene''VIDEO''

26. april 2016. 13:48 Društvo Pirot Plus Online

Danas je otvoren prvi ovogodišnji sajam zapošljavanja u organizaciji Filijale Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje. Trideset poslodavaca ponudilo je ukupno preko dvesta radnih mesta različitih profila. Počev od 11 časova , kada je Sajam otvoren u Hali Kej, pa do 14 nezaposleni, i mladi i stariji obilazili su štandove poslodavaca. Kao i predhodnih godina Sajam je dobro organizovan, a radnici Filijale NSZ Pirot bili su na usluzi licima koja su tražili posao.

Na Sajmu je bio i zamenik generalnog direktora Nacionalne služba za zapošljavanje Dragan Sikimić. On kaže da je problem nezaposlenosti u Srbiji izražen ali se čine ozbiljni napori i izdvajaju velika novčana sredstva kako bi se pomoglo ljudima da lakše dodju do posla.

Načelnica Okruga, Dragana Tončić, smatra da su ovakve manifestacije jedna od najboljih prilika da se nezaposleni susretnu sa predstavnicima poslodavaca i razgovaraju o mogućnostima za zapošljavanje.

Milica Golubović, zadužena za vanprivredu grada je takodje, pozdravila napore pirotske Filijale u cilju smanjenja nezaposlenosti i istakla da zajedničkom saradnjom lokalne samouprave i Filijale na lokalu preduzimaju ozbiljne mere u cilju rešavanja ovog problema.

Direktorka Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Jelena Kostić, smatra da se čine maksimalni napori kako bi se nezaposlenost smanjila.

Nezaposleni, koji su danas došli na Sajam, nerado govore u kameru. Radije bi da dodju do posla. Ipak, porazgovarali smo sa Sašom Milosavljevićem i Nenadom Nedeljkovićem.

Firma za proizvodnju PVC stolarije „Sabigo“ nudi raznovrsne poslove kako u proizvodnji stolarije tako i završnim radovima u gradjevinarstvu.

Kompanija Tigar a.d. u poslednje vreme često upošljava nove radnike , kaže Sladjana Jovanović. Taj trend se nastavlja pa je i današnji Sajam prilika za gumarce .