Sajam pirotske peglane kobasice ove godine online

19. januar 2021. 13:30 Društvo Pirot Plus Online

Sajam pirotske peglane kobasice, u dugogodišnjem formatu, u sportskoh hali KEJ, neće biti održan ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije i važećih mera i propisa zabrana okupljanja i organizacije.

Želeći da pomogne lokalnim proizvođačima/izlagačima ovog jedinstvenog proizvoda i nastavi sa promocijom istog, Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice, u saradnji sa Turističkom organizacijom i gradom Pirotom, pokrenuće neku vrstu
internet izlaganja, predstavljanja, promocije i prodaje proizvoda izlagača, članova Udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice.

Za ove namene uskoro počinje da radi i sajt namenjen upravo ovom proizvodu, sa svim izlagačima koji imaju proizvedenu peglanu kobasice, osvrt na zaštitu geografskog porekla imena i Elaborat zaštite proizvoda, retrospektiva svih sajmova peglane kobasice, video zapise proizvodjača i njihovo predstavljanje, obaveznu analizu bezbednosti proizvoda svih izlagača, kao i markice sa qr kodom i karakteristikama proizvoda.

Sajt namenjen pirotskoj peglanoj kobasici nastaviće sa radom i nakon 30.januara kada se planira ocena kvaliteta proizvoda od strane stručnog žirija, u prostorijama Ekonomske škole u Pirotu. Na internet prezentaciji/sajtu naći će se ove godine 30-ak lokalnih proizvođača i dugogodišnjih izlagača ovog proizvoda. Svi proizvodi izlagača i proizvođača poslati su u Veterinarski Institut Niš na mikrobiološku analizu, rezultati analize, kao i početak rada sajta peglana kobasica i predstavljanje očekuje se do 25. januara.

Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice
Turistička organizacija Pirot