Saša Nikolić šampion Srbije u kik boksu. Ognjen Antić, Goran Radević i Dušan Sokolović, uspešni sledbenici

04. april 2021. 19:16 Sport Pirot Plus Online

        U Obrenovcu je održano državno prvenstvo, u K-1 disciplini.

    Od takmičara Kik boks kluba Pirot učestvovali su Saša Nikolić plus 91 kg, u seniorskoj  B konkurenciji, Ognjen Antić 51 kg kadet, Goran Radević, junior  do 75 kg i Dušan Sokolović, junior do 71 kg.

        Nikolić je u subotu, predajom od strane protivnika ušao u finale, kao najmladji senior.

     Juče su se nadmetali naši mladji takmičari.

 Marjan Antić, trener u našem Klubu komentarisao je rezultate naših kadeta i juniora.

Ognjen Antić, srebrna medalja, oštećen od strane sudija. Ognjen je boksovao u finalu sa Aleksandrom Galom iz Kikinde, gde ga je nadboksovao, bio bolji u sve tri runde, vodio na bodovnim listama prve dve, trener protivnika priznao da je bio bolji, odbranio svaki napad protivnika i  zadao njegov, ali sudije su videle iz njima poznatih razloga da je u trećoj bio bolji protivnik i dali pobedu od 2:1.

Goran Radević, kome je ovo drugi meč u kik boksu, odradio je strašan meč i pokazao veliko srce u borbi.

Takodje i Dušan Sokolović je pokazao da je izuzetno spreman borac, ali još uvek neiskusan koji će u budućnosti tek dati svoj maksimum.

………………………………………………………………………….

S  velikim interesovanjem očekivao se današnji natup Saše Nikolića (19)  u seniorskoj B konkurenciji.

   Naš juniorski šampion Srbije i osvajač bronzane melje na Evropskom prvenstvu, za protivika je imao iskunijeg, šest godina starijeg rivala.

   Takmičenje je počelo u 11h. Saša Nikolić borio se u poslednjoj, 27. borbi. Pritvnik našeg šampiona bio je Maksim Kojić, takmičar iz Kluba Sparta iz Rume.

    Meč je trajao sve tri runde. U trećoj rundi, Saša Nikolić je protivnika tri puta bacao na pod.

 Evo detalja iz treće runde!

   Ovom pobedom, Saša Nikolić započeo je još jednu uspešnu sezonu. Prema rečima Marjana Antića, njegovog trenera, treba očekivati da će Nikolić pobedjivati na domaćem, ali i na inostranim ringovima.

  Saša je izuzetan talenat. Nisam sreo takmičara koji sa toliko volje, energije trenira. Posvećen je sportu i zaista se nadam visokim sportskim rezultatima.   U polufinalu meč mu je predao Vlatko Vojnić Tunić, kbk Kovan Mikić Spartak. Saša, iako mlad,  postao je prepoznatljiv po svojoj snazi i već nastaje problem u smislu da dosta protivnika počinje da ga izbegava. Finale je završio rutinski, u svakom momentu je bio bolji od svog protivnika. Na dobrom putu suiI naši mladi takmičari. Ognjn Antić već osvaja zlatne medalje, Goran Radević i Dušan Sokolović vidno napreduju, rekao nam je Marjan Antić, nekadašnji prvak Srbije i osnivač Kik boks kluba Pirot!