Saša Jovanović: U Muzeju Ponišavlja rekordna posećenost u avgustu! Po prvi put projekat u IPA prekograničnoj saradnji

26. avgust 2020. 12:38 Kultura Pirot Plus Online

Doba Korene donelo je Muzeju Ponišavlja veliku posećenost u toku juna I jula meseca, da bi u toku ovog odlazećeg avgusta bili premašeni svi rekordi posete od kada muzej postoji. Iako nije bilo organizovanih tura, a ni stranih turista koji su ranijih godina prednjačili, interesovanje za starine ovog podneblja povećalo se kod i domaćih posetioca iz svih krajeva Srbije.

Ove lepe vesti podelio za portal Plus online, Saša Jovanović, director Muzeja Ponišavlja i dodao da u narednom periodu nastavljaju sa planiranim aktivnostima.

Do kraja godine Muzej Ponišavlja će realizovati dva projekta. Po deveti put biće realizovan projekat od strane Ministarstva kulture, autorke Mile Panajotović, kustosa Muzeja. U okviru njega biće objavljeno Izdanje  "Piroćanci u Prvom Svetskom ratu” I planirano je da bude prezentovano u septembru.

Drugi projekat biće realizovan, po prvi put, u okviru IPA saradnje, sa partnerima iz Bugarske i muzejom Čitrovci. Projekat je naslovljen “Ćilim”. 

Jovanović dodaje da će naredne nedelje početi druga faza izgradnje kancelarija muzeja u dvorištu, koja je obustavljena zbog situacije sa virusom COVID 19. Rok za završetak radova je 50 dana, pa se Jovanović nada da će u oktobru mesecu, kancelarije iz samog Muzeja biti izmeštene u novi objekat. Takodje, radiće se i na novoj biblioteci i radionici.