Rukovodstvo Rukometnog saveza centralne Srbije podelilo lopte klubovima Pirotskog okruga

14. februar 2021. 12:06 Sport Pirot Plus Online

Rukovodstvo Rukometnog saveza centralne Srbije podelilo lopte klubovima u Pirotskom okrugu

Predstavnici Rukometnog saveza centralne Srbije Dušan Stojković, generalni sekretar saveza i Ninoslav Ćirić, potpredsednik saveza, obišli su tokom vikenda klubove u pirotskom okrugu: ORК Pirot, ŽRК Pirot, ORК Bela Palanka i ŽORК Remisiana, kao i Rukometni savez Pirotskog okruga.

Tom prilikom su razgovarali sa predstavnicima klubova i Okružnog saveza o problemima koje imaju pred početak druge polusezone. Problemi su uglavnom slični kao i u drugim sredinama i direktna su posledica pandemije COVID-19. Istaknuto je da će Rukometni savez Srbije i centralne Srbije pomoći svakom klubu kako bi se prvenstva nastavila i kako bi se odigrale zaostale utakmice iz prethodne polusezone. Najviše pažnje i sredstava biće usmereno ka mlađim selekcijama, jer su one budućnost rukometnog sporta u Srbiji. Sa predstavnicima klubova je razgovarano i o predstojećim izborima u savezu na svim nivoima, koji bi trebalo da se završe do kraja juna 2021. godine, a na kojima će se voditi računa o regionalizaciji i što većoj zastupljenosti predstavnika klubova, koji zapravo čine bazu saveza. Na kraju je konstatovano da su sva četiri kluba u pirotskom okrugu sačuvana, tri u prvoj i jedan u super B ligi, što jeste činjenica kojom može da se ponosi Okružni savez.

Donaciju Rukometnog saveza centralne Srbije u vidu lopti za seniore i mlađe selekcije predstavnicima klubova u pirotskom okrugu ispred saveza su uručili Dušan Stojković i Ninoslav Ćirić i tom prilikom su im poželeli puno uspeha i zdravlja u predstojećoj polusezoni.

*Saopštenje RS CS