Rukometašice Pirota počele sezonu prema očekivanjima! Da li će ovo biti “šetnja” kroz prvenstvo !?

10. oktobar 2019. 09:00 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije, Istok

1.kolo

Hala Kej

Pirot: ŽRK Pirot - ŽRK Rtanj Boljevac 33:18 ( 17:9)

ŽRK Pirot : Tošić, Potić Savić 1, Stojanović 4, Ćirić 2, Sl. Tančić 4, Sm.Tančić ( K ) 10, An. Jovanović, Spasić 1, Tolić, Randjelović 1, Djordjević 6, Stoilkov, Grozdanova 3 , Al. Jovanović

Igrač utakmice : Gergana Grozdanova ŽRK Pirot

Rukometašice iz Boljevca uspele su da donekle budu ravnopravan protivnik do 15.minuta kada je poslednji put na semaforu Pirot vodio s golom prednosti, bilo je 8:7. Do kraja prvog poluvremena sve je polako dolazilo na svoje, kvalitet pirotskog tima je odlučivao i gošće su već bile u minusu 6 golova.

U nastavku je to već bila igra u kojoj je samo pitanje bilo kojom razlikom će Piroćanke pobediti.

Objektivno, rukometašicama Pirota nije mesto u ovom rangu takmičenja. Ubedjeni smo da će to i dokazati. Veliki je problem u tome, kada tim ovakvih vrednosti ne igra rang takmičenja kojem pripada, već da iz nekih vansportskih razloga, napusti takmičenje i igra stepen niže.

U svemu postoji jedino dobro što će ovo biti prilika za mladje rukometašice. Već se vidi da će ovo biti sezona Jelene Stojanović, najtalentovanije iz mladje generacije, koja predvodi "novi talas" i koja je već rukometašica "o kojoj se govori"!

Iskusnije rukometašice potvrdjuju formu, predvodjene trenutno i najboljom Gerganom Grozdanovom, za kojom ne zaostaju sestre Tančić, Miljana Djordjević, Ivana Savić, Ika Ćirić...

U drugom kolu naš tim igra u nedelju u Negotinu sa Hajduk Veljkom.

Foto i video Marija Ilić