Rukometaši Pirota pružili odličnu partiju. U finišu utakmice Boljevčani iščupali bod

22. april 2019. 12:30 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Istok

17.kolo

Pirot: ORK Pirot – RK “Boljevac” 32: 32 (17:13)

ORK Pirot : Gabrijel Asković, Mihajlo Manić, Nikola Kostovski, Dimitrije Cvetković (K), Mitar Stojanović, Veljko Živković, Aleksandar Jelić, Lazar Tomanović, Danilo Stojanović, Dušan Aleksić, Darko Panajotović.

Prema onome što su malobrojni gledoaci mogli da vide, sinoć u Hali “Kej”, rukometaši Pirota ne bi trebalo da su na začelju tabele. Od samog početka utakmice Pirot je nametnuo čvrstu igru u odbrani i brzim napadima ugrožavao gol gostiju. Na takav način domaći su stalno bili u vođstvu. Poluvreme je završeno sa pet golova razlike u korist domaćina. Medjutim, u nastavku, naročito u poslednjim minutima utakmice, primetio se nedostatak snage i koncentracije, što se i očekivalo jer na klupi nije bilo dovoljno igrača za izmene, pa su gosti uspeli da smanje razliku i povedu. Boljevčani su bili na korak do pobede. Samo nekoliko sekundi pre kraja imali su gol prednosti. Jedna nesmotrena intervencija gostujućeg igrača i sudija je pokazao na sedmerac u korist Pirota. Najbolji igrač i strelac u redovima Pirota, Dimitrije Cvetković, postigao je izjednačujući pogodak.

Nikola Kostić, trener pirotskih rukometaša, je zadovoljan prikazanom igrom, ali kaže da bez dovoljno igrača i organizovanijeg rada se ne mogu očekivati bolji rezultati.