Rotarijanci za bolje uslove rada u vrtićima i školama donirali dronove, robotiće i opremili radnu sobu

09. septembar 2021. 13:43 Društvo Pirot Plus Online

Na osnovu Memoranduma o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i rotari klubova iz Rotari distrikta 2483 Srbija i Crna Gora, pokrenta je zajednička akcija "Za lepšu školu".

U okviru ove akcije u Pirotu, Dimitrovgradu i Babušnici, realizuju se dva projekta: „Dronovi za IT učionice“„Godine uzleta“.  

U okviru prvog obuhvaćeno je 670 škola u Srbiji koje će dobiti dronove za praktičan rad u nastavi u početnom programiranju, dok je u okviru drugog predvidjena donacija mobilnog nameštaja i IKT opreme za uredjenje radnih soba u predškolsakim ustanovama. 

Danas je tim povodom održan sastanak sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem, a nakon toga je potpisan ugovor sa direktorima osnovnih škola i vrtića iz Pirotskog okruga o dodeli donacije.

Vladica Tošić, predsednik RK Pirot rekao je da su sredstva obezbedili Rotari klubovi iz Distrikta Srbija i Crna Gora uz podršku lokalne samouprave i partnerskih organizacija – USAID, UNICEF i Rotari zejednica iz Rotary internacional. 

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, kazao je da grad Pirot podržava sve aktivnosti u smeru modernizacije obrazovanja, a za ove namene izdvojio je 250.000 dinara. 

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i Zorica Jestrović Guvernerka Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora, past guverneri Distrikta 2483 Vladan Mijailović i Danilo Ljevnajić. 

Nakon aktivnosti u opštini, rotarijanci sa zajedno sa gostima posetili dečiji vrtić "Prvomajski cvet".