Rotari klub Pirot povodom donacije školama održao zvanične sastanke u svim opštinama Pirotskog okruga

10. novembar 2021. 09:33 Društvo Pirot Plus Online

U sklopu akcije “Za lepšu školu”, koja je pokrenuta na osnovu Memoranduma o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Rotari distrikta 2483 Srbija i Crna Gora, rotari klubovi širom Srbije realizovali su dva projekta „Dronovi za IT učionice“ i „Godine uzleta“.

Projektom “Dronovi za IT učionice” obezbeđeni su dronovi za praktičan rad u nastavi u početnom programiranju za 670 škola u Srbiji, a u okviru projekta “Godine uzleta” predškolskim ustanovama je doniran mobilni nameštaj i IKT oprema za radne sobe.

Posle donacije koja je realizovana u Pirotu Rotari klub Pirot je prvi put od osnivanja organizovao sastanke u svim opštinama Pirotskog okruga. O ovim sastancima za portal Pirot Plus onlajn govorio je Vladica Tošić, predsednik Rotari kluba Pirot za 2021/22. godinu.

Do kraja godine u planu je još jedna donacija za škole, koja je takođe realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i u saradnji sa Unicef-om i USAID-om. Vladica Tošić je ovom prilikom rekao da će ovo biti još jedan povod okupljanja u opštinama u Okrugu, a škole će dobiti robotiće.

*Donacija u Pirotu

*Sastanak u Dimitrovgradu

*Sastanak u Babušnici

*Sastanak u Beloj Palanci