Roda prvenstvo Srbije u basketu 3X3! Pirot 3X3 poražen od ekipe Uba, pobednika Turnira u Kragujevcu

16. maj 2021. 10:45 Sport Pirot Plus Online

    U subotu je u Kragujevcu održan drugi Turnir u basket 3X3 u okviru Roda prvenstva Srbije.

  Doskorašnja ekipa Zemuna, 2017. godine svetski prvak u Baketu 3X3, ove godine nastupaće pod imenom Pirot. To su dogovorili Lazar Rašić, član ove ekipe, sportski direktor i košarkaš Pirota.

 Naš tim je u četvrtfinlu poražen od ekipe Uba, sa 21:18. Ub je osvojio prvo mesto. Ova ekipa je na jednom od svetskih turnira osvajala treće mesto.

 Za našu ekipu igraju Nikola Vuković, Lazar Rašić , Bogdan Dragović i od ove sezone  Dragan  Bjelica, koji će igrati umesto jednog od najboljih basketaša Marka Dugošije, koji je otišao u inostranstvo.

 Sinoć sam razgovarao sa Lazarom Rašićem.

  • Još uvek se uigravamo i paralalno s pripremama ušli smo i u takmičenja. Sa Dugošijom smo igrali godinama. Dragan Bjelica se polako uklapa. Biće sve to dobro. Ub ima odličan tim. Igraju dugo zajedno. Svaki  turnir je značajan kao dobra prilika za uigravanje pred velike svetske nastupe.

   Sledećeg vikenda ekipa Pirot 3x3 igraće na turniru u Zadru.

……………………………………………………………………..

 Košarkaški savez Srbije na svom sajetu objavio je sledeću informaciju:

  • Košarkaški savez Srbije, shodno instrukcijama dobijenim od nadležnih institucija, posle pauze zbog pandemije korona virusa ponovo organizuje zvanično košarkaško takmičenje – Prvenstvo Srbije u 3x3 basketu.
  • "Na naše veliko zadovoljstvo, do sada je prijavljeno i potvrđeno 30 turnira, a očekuje se da taj broj bude i veći", saopštili su iz KSS-a.
  • Naša kuća košarke će posvetiti posebnu pažnju ovoj 3x3 sezoni kao jedinom košarkaškom takmičenju koje će se odvijati u naredna tri-četiri meseca. Značajno će biti podignut nivo marketinških aktivnosti. Sa TV Arena Sport dogovoreni su direktni TV prenosi najvećih turnira, kao i da se deo turnira prikaže u formi odloženog prenosa. Prenosi svih turnira biće emitovani na Jutjub kanalu KSS.
  • Najbolje srpske basket ekipe učestvovaće na velikom broju domaćih turnira, što prethodnih godina nije bio slučaj, jer su se poklapali sa terminima FIBA međunarodnih turnira, koji se ove godine neće organizovati pre 15. avgusta 2020. Dakle, pred nama je možda i najjača 3x3 svetska nacionalna liga…
  • – Očekuje nas organizacija ovog velikog 3h3 takmičenja, nemamo dilemu da će sve biti na vrhunskom nivou, kao i do sada. KSS će se maksimalno potruditi da sve prođe u najboljem redu. Želimo da podignemo ovaj sport na još viši nivo i omogućimo ljudima širom Srbije da vide zašto je 3h3 basket postao novi olimpijski sport – rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.
  • Zvanični kalendar turnira svih kategorija (A, B i C) još nije zaključen.

- Za sada, poznat je raspored prva tri turnira A kategorije:

13. jun: Sremska Mitrovica.
20. jun: Kragujevac.
27. jun: Beograd („Beli dvor“).

Finalni turnir Roda 3x3 prvenstva Srbije za 5. septembar 2020.

Očekuje se uključivanje još nekoliko gradova i sredina.

  • U „Kući košarke“ je održan sastanak sa najbolje rangiranim svetskim ekipama i igračima, predstavnicima šest najviše rangiranih srpskih ekipa na svetskoj rang listi, predstavnicima ekipa Liman, Novi Sad, Zemun, Olimp, Ub i Ralja, koji su izneli sugestije i potvrdili učešće u "Roda 3x3 prvenstvu Srbije".