Reporteri javljaju: Spartak i Durković zasluženo pobedili! “Nemilosrdni” Čivličanci!

27. april 2021. 10:41 Sport Pirot Plus Online

Pirotska Okružna liga 16. kolo 

Pobeda (Držina) - V.Durković (Berilovac)  2:3 ( 0:1)

Pobeda: M.Antić, D.Kostić (B.Džunić), D.Alić, Lj.Kočić, M.Lazarević, A.Kostić, M.Živković, M.Durmišević (N.Mišić), B.Veljković, N.Adamović (S.Petrović), I.Rančić

V.Durković: B.Đorđević, D.Kamenović, M.Đorđević, M.Ćirić, M.Ćirić, M.Lazarević, S.Rančić, M. Stanković(B.Mitić), D.Alić, M.Nikolić(B.Petrović), N.Tošić(S.Jocić)

Igrač utakmice : D.Alić (Pobeda)

Strelci: A.Kostić 57. min (Pobeda), I.Rančić (Pobeda) 65 min. D.Kamenović 43. min (V.Durković), D.Salić 47.min, M.Stanković u 84. min

Pravi derbi se odigrao u Držini. Domaćin, bez četiri standardna igrača nije mogao više u ovom meču. Ekipa iz Berilovca pokazala da se radi o jednoj ozbiljnom timu koje se sa razlogom proteklih godina nalazio u samom vrhu tabele Okružne lige Pirot.

Poveli su gosti sa 2:0 početkom drugog poluvremena i kada su svi mislili da je meč praktično rešen, Držinci se na krilima mlađanog Alića vraćaju u igru.

Tačku na meč 6 minuta pre kraja stavlja Stanković posle udarca i karambola u šesnestercu domaćina.

Tekst , video i foto  Miloš Antić 

.............................................................................................

Spartak (Prčevac) - Gnjilan (Gnjilan)  1:0

Stadion na  Ciglani

Spartak  Lilić (kapiten), Pešić, Živić, Mančev, Stoičev, Stojić, Stoiljković, Ni.Jonić, Ne.Jonić, Mitić, Savić

Gnjilan: P.Marković, Matejić, Stojanović, Tošić, Đorđević, Dimitrov, Mi.Marković, Jordanov, Živković, Ma.Marković,Tošić (kapiten)

Sudijska trojka Zoran Stanković (glavni), Branislav Stanković (pomoćni), Dejan Tanić (pomoćni), Milan Manić (delegat)

Strelac br.19 Mitić u 34.min

 Utakmica igrana po lepom i sunčanom vremenu.Teren travnat, neošišan, sa dosta busena i neravnina, što je otežavalo igru i jednih i drugih.

Prva polovina meča pripala domaćoj ekipi, koja je imala veću želju za golom, koji je postignut u 34. minutu iz igre. Par prilika na jednoj i drugoj strani do poluvremena.

Nekoliko izmena gostujućih igrača na početku drugog poluvremena dovelo je do inicijative gostiju za pogotkom, ali bez uspeha. Do kraja meča još par prilika na obe strane ali bez rezultata. Iako je ova utakmica bila označena kao derbi, nije pokazala da zaslužuje taj naziv .

Utakmica igrana fer i sportski bez grubih startova i incidenata. Po par žutih kartona na obe strane zbog neopreznog starta i jedan crveni (drugi  žuti karton za goste )

Tekst i foto Miljan Igić Konti

Foto Bojan Ilić

........................................................................................................

Gradska liga Pirot 11. kolo

Mladost (Mali Suvodol) - Borac (Barje Čiflik) - 0:5 (0:4)

Mladost: B. Stanković, D. Кostić, A. Živković, D. Manić, J. Nikolić, M. Petrović (T. Antić), M. Džunić, B. Panić, M. Pejčić (C. Stokanović), M. Manić (D. Tošić) , M. Živković.

Borac: S. Ivanov, D. Filipović, J. Spasić (M. Mitkov), S. Antić, M. Gigov, M. Aleksić (D. Jovanović), A. Dimitrijević, N. Todorović, S. Mitić, M. Todorović, M. Кrstić.

Golove za Borac postigli su Jovan Spasić u 21. Mišel Gogov u 27, 30. i 45. minutu i Mladen Todorović u 71. minutu.

Žuti kartoni: J. Nikolić (Mladost) u 67. minutu (prigovor), M. Todorović (Borac) u 85. minut (prigovor)

Sudije: glavni - Aleksandar Stojanović, pomoćnici - Dejan Tanić, i Anđela Denčić. Delegat: Miloš Jovanović

Bolji u ovom susretu bili su "Čivličanci" Ova pobeda mogla je da bude i ubedljivija da su gosti iskoristili još koju, od mnogobrojnih šansi.
Ovom pobedom ekipa Borca i dalje ostaje u trci za plasman u Okružnu ligi sa ekipom Slobode iz Rasnice, koja je takođe slavila u ovom kolu, na domaćem terenu je savladala Temac iz Temske rezultatom 4:0.

Narednog vikenda je pauza u prvenstvu zbog Vaskrsa, a takmičenje se nastavlja 08.05.2021. kada Borac dočekuje ekipu Velikog Suvodola. Utakmica se u Barje Čifliku igra od 16.30 časova.

Tekst: Miomir Stanković
Foto: Aleksandar Manojlović