Reorganizacija zdravstvenih službi u Opštoj bolnici

08. oktobar 2012. 12:13 Društvo Pirot Plus Online

U Opštoj bolnici Pirot u skladu sa predvidjenom sistematizacijom I organizacijom zdravstvenih službi, započeti su poslovi na fizičkom razmeštanju pojedinih odeljenja. Dr Radovan Ilić, direktor Bolnice, u izajvi za Plus radio kaže da je bilo neophodno uraditi sektorsku reorganizaciju, odnosno povezivanje srodnih službi. To će, na neki način omogućiti stvaranje prostora za otvaranje odeljenja produžene nege, istiće dr Ilić

- Reč je o kompleksnoj službi, u okviru koje će funkcionisati služba palijativne nege koja će zbrinjavati pacijente u terminalnoj fazi njihovih hroničnih bolesti.

Uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave uradjeno je I preseljenje I rekonstrukcija dečijeg odeljenja, kaže dr Ilić

- Radovi su počeli tokom leta. Odeljenje je preseljeno na treći sprat, na prostoru nekadašnjeg grudnog odeljenja. U pitanju je veliki posao koji nije bilo moguće uraditi bez pomoći lokalne samouprave, konkretno Direkcije za izgradnju. Poslovi su pri kraju, kaže dr Ilić.

Kada je u pitanju kadrovska politika Opšte bolnice, ona je u direktnoj vezi sa Ministartvom zdravlja, koje sistematizacijom radnih mesta odredjuje eventualna otvaranja novih radnih mesta, kojih trenutno nema u najavi. S druge strane uspešno se realizuje projekat sa lokalnom samoupravom o finansiranju rada mladih I uspešnih lekara.