Rekonstrukcija Porodilišta, uređenje parkinga Opšte bolnice Pirot, nova zgrada Hitne pomoći, sanacija Gimnazije i obnova Saobraćajnog školskog centra među najznačajnijim projektima u predstojećem periodu

31. maj 2024. 14:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na prezentaciji 20 najznačajnijih projekata koji će biti realizovani u naredne četiri godine gradonačelnik Vladan Vasić predstavio je projekte i iz oblasti zdravstva i obrazovanja.

Pre svega u planu je rekonstrukcija Porodilišta i uređenje parkinga u okviru komleksa Opšte bolnice Pirot. Kako je Vasić rekao, biće tu oko 500 parking mesta.

Drugi projekat je izgradnja zgrade Hitne pomoći, koja će biti u ulici Ćirila i Metodija. Projekat je u završnoj fazi i potrebno je da obezbede oko 1,1 milion evra.

Kada je reč o projektima iz oblasti obrazovanja biće sanirana zgrada Gimnazije Pirot i obnovljen Saobraćajni školski centar.

Saobraćajni školski centar trebalo bi da počne sa radom već u septembru, a obuka na ovom poligonu će biti obavezna za decu prvog i petog razreda.

Ovom prilikom gradonačelnik Vasić je naveo podatak koji je dobio od Saobraćajne policije, a to je da je u prvom kvartalu godine u čitavoj Srbiji Pirot najbezbedniji grad za decu.