Rekonstrukcija Opšte bolnice odvijaće se u tri faze. Do kraja godine biće završen projekat energetske efikasnosti

16. jul 2018. 16:35 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na današnjoj konferenciji za novinare koja je organizovana u Opštoj bolnici Pirot, a čiji je povod bio završetak projekta Sprečavanje demografskog kolapsa u prekograničnom regioni, govoreno je i o projektu kompletne rekonstrukcije Bolnice.

Raspisan je tender za izradu projektne dokumentacije za energetsku sanaciju celog objekta Bolnice. Izrada projektne dokumentacije finansira se sredstvima gradskog Budžeta, dok će radove finansirati Kancelarija za javna ulaganja. Za izradu projektne dokumentacije za prvu fazu izdvojeno je 5 miliona dinara. Gradska uprava učiniće sve što je u njenoj moći da i dalje ulaže kako u primarnu zdravstvenu zaštitu, koja je i u njenoj nadležnosti, ali i u sekundarni nivo jer to značajno utiče na poboljšanje kvaliteta života ne samo u Pirotu već i u širem regionu, kazao je gradonačelnik Vladan Vasić

Doktor Goran Petrović, direktor Opšte bolnice istakao je da će se rekonstrukcija odvijati u tri faze. Reč je o veoma značajnoj investiciji, posebno ako je poznato da je za rekonstrukciju jednog metra kvadratnog prostora, a Bolnica ima 27.000 kvadrata, potrebno 20 evra. Prva je faza energetske efikasnosti, druga faza podrazumeva rekonstrukciju sistema za grejanje i klimatizaciju i treća faza odnosi se na kompletno unutrašnje uredjenje objekta. U planu je sredjivanje i petog sprota Bolnice, koji trenutno nije u funkciji.