Reket Novaka Djokovića za Školu Mladost

15. oktobar 2012. 12:05 Društvo Pirot Plus Online

Humanitarna organizacija Lajflajn Njujork, koja radi pod pokroviteljstvom Njenog KV Princeze Katarine, organizovala je tradicionalni humanitarni ručak u restoranu Le Sirk u Njujorku za opremanje senzorne sobe u Školi za osnovno I srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju u Pirotu, na kome je prikupljeno preko četrdeset hiljada dolara. Na humanitarnoj internet aukciji koju su organizovali Karađorđevići našao se I teniski reket Novaka Đokovića sa autogramom. Fondacija "Autizam govori" i njeni predstavnici bili su specijalni gosti ovog događaja.

Djordje Djordjević, direktor škole Mladost u izjavi za Plus radio kaže da je reč o izuzetno značajnom projektu sa kojim se prvo konkurisalo kod Japanske ambasade za grant od 70.000 evra. Medjutim kako je prošlo godinu ipo dana od raspisivanja konkursa, a nikakvih povratnih informacija od strane ambasade nije bilo, škola se obratila za pomoć humanitarnoj organizaciji Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine Karadjorjdević

- Krajem septembra, potpuno nenajavljeno Karadjordjevići su posetili našu školu, kojom prilikom su se upoznali sa decom I profesorima, ali i sa realnim stanjem u školi. Princeza Katarina je tada obećala da će upravo na ovoj donatorskoj konferenciji pokušati da obezbedi sredstva za opremanje senzorne sobe, koja će omogućiti da Škola Mladost, koja već ima savremenu Montesori učionicu, bude medju, možda čak i najopremljenijim u Srbiji, kaže Djordjević.