Regionalno prvenstvo centralne Srbije u džudou za učenike osnovnih i srednjih škola okupilo u Hali Kej preko 700 učesnika

30. mart 2023. 13:22 Sport Pirot Plus Online

U Pirotu se danas, u Hali Kej, održava Regionalno prvenstvo centralne Srbije u džudou za učenike osnovnih i srednjih škola. Na takmičenju učestvuje preko 700 učenika iz različitih gradova Srbije, južno od Save i Dunava.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić rekao je u izjavi za medije da će pored promocije sporta ovom prilikom promovisati i grad i njegove lepote. Džudo je plemenita borilačka veština, a Pirot je danas prestonica džudoa u Srbiji, dodao je Colić.

Milovan Bratić, predsednik Upravnog odbora Džudo saveza Srbije, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta, kaže da je zadovoljan što ima priliku da pozdravi ovoliki broj dece i čestita organizatorima na poduhvatu.  S obzirom da često dolazi u Pirot, Bratić ističe da retko koji grad u ovom okruženju vodi računa o sportu kao što to radi Pirot.

Prema rečima Mirsada Nurkića, predsednika Džudo saveza centralne Srbije, ovo je veliki dan za Pirot i sport u Pirotu i da su za svaku pohvalu sportski radnici, treneri Džudo kluba “Ipon 010” i svim koji su preuzeli odgovornost da organizuju ovako veliko takmičenje. Nurkić očekuje da najbolji takmičari danas izbore učešće na Prvenstvu države.

Takmičenje se odvija na šest borilišta, zbog velikog broja takmičara. Deca su podeljena u šest grupa.

Regionalno prvenstvo centralne Srbije u džudou za učenike osnovnih i srednjih škola za prvu i drugu grupu je najveći rang takmičenja, dok za ostale ovo takmičenje predstavlja kvalifikacije za republičko takmičenje, koje će se održati 25. aprila u Beogradu.