REAGOVANJE! EPS, HE Pirot, dosta više! Recite istinu! I Piroćanci su ljudi!

27. jul 2021. 17:40 Društvo Pirot Plus Online

Poštovani,   
U pokušaju da razumem zašto se i dalje besomučno ispušta voda iz Zavojskog jezera i pored negodovanja gradjana Pirota setio sam se da su pre par godina izgradjene dve MHE na Nišavi kod Bele Palanke.
Pretražujući po INTERNETU primetio sam da je to prošlo prilično nezapaženo. Od lokalnih medija jedino su PIROTSKE VESTI vrlo afirmativno pisale o ovom dogadjaju u već poznatom maniru sa sve fotografijama svečanog otvaranja na kojima se vide vlasnik , predstanici  opštine i neki poznati likovi iz Pirota čiju ulogu baš i nisam shvatio, samo su nedostajali pioniri i lokalni KUD.
Te hidroelektrane su protočne i kod normalnog vodostaja Nišave mogle bi da rade posle topljenja snegova i u jesen kod obilnijih kiša .
Eto dragi moji sugradjani zašto se već dve godine vrši ubijanje živog sveta na Zavojskom jezeru i u Nišavi , zašto su izgubljena DVA mlada života , zašto smo jedini grad u Srbiji kome reka protiče kroz centar grada, a mi možemo samo da je gledamo na +40, sve je to zarad bogaćenja jedne porodice iz Beograda . Koga zanima ko je vlasnik tih MHE može da pogleda na sajtu APR-a .
Treba još dodati da je u planu izgradnja još 8 ovakvih elektrana kod B.Palanke od kojih je 7 na nesrećnoj Nišavi .
Istine radi kažu da je sve legalno, isti oni za koje je naš kej korito minor i korito major.
Ovim sam pokušao da iznesem svoje misljenje o nečemu što muči sve nas koji živimo ovde i da dam mali doprinos Vašoj borbi za opšte dobro.
Na kraju bih zamolio ostale lokalne medije da skinu ružičaste naočare i da konačno počnu da se bave problemima svojh sugradjana jer su i oni ( valjda ) gradjani Pirota .  

Profesor Srđan Krstić

Počela sa radom hidroelektrana Vrgudinac na Nišavi kod Bele Palanke LINK