Raznovrsna proizvodnja u Slobodnoj zoni Pirot VIDEO

20. jun 2016. 14:50 Privreda Pirot Plus Online

Ovih dana gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, obišao je nekoliko preduzeća koja posluju u režimu i na prostoru Slobodne zone. Pored velikih Kompanija, poput Tigar tajersa, Tigra.a.d, D-Comapani, značajno mesto zauzimaju mala i srednja preduzeća. Jedno od njih je i Teri d.o.o. engineering Pirot.

Šef proizvodnje u “Teriju”, Slavoljub Vidanović, kaže da se Preduzeće u Slobodnoj zoni radi 4 godine. Proizvodi su namenjeni inostranom tržištu, a oprema kojom raspolaže je visoko sofisticiranam, uvoz iz Amerike.

Gradonačelnik Vasić je istakao upravo značaj preduzeća ovakvog tipa. Poslovanje je stabilno o čemu svedoči i plasman proizvoda na vrlo zahtevna inostrana tržišta.

Jedna od inostarnih firmi koja , takodje, nekoliko godina radi u Pirotu je sofijski “Best tabako” koji se bavi proizvodnjom praznih cigareta. Upošljava preko 30 radnika i radi u sve tri smene.

Vlasnik “Tabaka” , Anatolij Mihajlov, je veoma zadovoljan uslovima rada u Slobodnoj zoni i svoje iskustvo prenosi svojim poslovnim partnerima koji su zainteresovani za rad u “Zoni”.

Njegova supruga, Biljana Mihajlov, je prosto očarana Pirotom i namerava da svoj posao širi i da se nastani u Pirotu.

Gradonačelnik, Vladan Vasić, je zadovoljan što je čuo ovakve utiske i činjenicom da je novi broj nezapolsenih lica dobio stalan posao.