Raspitajte se u Pošti za vaše akcije na računu vas čeka 4.300 dinara!

28. mart 2018. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

Ovih dana ponovo je aktuelna priča o akcijama, posle prodaje koncesionih prava na 25 godina, Aerodroma "Nikola Tesla" francuskoj Kompaniji.

Ko do sada nije podizao novac iz Akcionarskog fonda i dividende koje je dobio kao vlasnik besplatnih akcija, na računu u pošti ga čeka 4.300 dinara.

Na besplatne akcije mnogi bi potpuno zaboravili da nije koncesije aerodroma "Nikola Tesla", od koje će na račune građana leći blizu 1.500 dinara.

Da biste podigli novac potrebna vam je samo lična karta .Osim jedne akcije Aerodroma, oko 4,8 miliona građana poseduje i po pet akcija "Naftne industrije Srbije" i po 31 deonicu "Telekoma", od kojih će novac dobiti kad država proda ovu kompaniju. Svako od nas je pre osam godina dobio 1.700 dinara iz Fonda u koji se slivao novac od privatizacija, a na isti račun u međuvremenu je uplaćivana i zarada od dividendi, od kojih se do sada, za one koji nisu ništa podizali, nakupilo oko 2.600 dinara.

Ako se neko odluči da proda akcije NIS i aerodroma na berzi, proceduru može takođe pokrenuti na istom mestu. Na ovaj korak do sada se odlučilo skoro 2,5 miliona građana, a za one kojima je keš miliji od akcija aerodroma, sad je pravo vreme za prodaju. Trenutna cena akcije je 1.650 dinara, a Nenad Gujaničić, broker firme "Momentum sekjuritis", uveren je da će njihova cena u budućnosti zavisiti od godišnje nadoknade koju će koncesionar plaćati akcionarima.

- Dakle, cena akcije biće značajno niža u odnosu na trenutnu - kaže Gujaničić.
Za prodaju akcija pošta, za razliku od brokerskih kuća, ne naplaćuje proviziju, a ko se odluči da danas proda sve besplatne akcije, zaradiće 5.245 dinara.

Trenutna vrednost akcija Aerodrom 1.650 , NIS 719 * iznosi su u dinarima

Gradjani od akcija trenutno imaju : Novac od Privatizacionog registra 1.700* ; Pet akcija NIS i jedna Aerodroma 5.245 (trenutna vrednost) ; Dividende NIS i Aerodrom 2.600

Preuzeto sa sajta Ekonomija